RIZIK OD KRVNIH UGRUŠAKA U PLUĆIMA: Sve je duža lista zdravstvenih problema – posledica korona virusa

V. N.

20. 08. 2022. u 19:50

OSOBE koje su prebolele kovid imaju dvostruko veći rizik za nastanak opasnih krvnih ugrušaka u plućima, utvrđeno je u istraživanju sprovedenom u SAD.

РИЗИК ОД КРВНИХ УГРУШАКА У ПЛУЋИМА: Све је дужа листа здравствених проблема – последица корона вируса

Foto AP

Podaci stručnjaka iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je svaka peta odrasla osoba starosti od 18 do 64 godine i svaka četvrta starija od 65 godina osetila zdravstvene probleme koji bi mogli biti povezani s kovidom.

Među odraslim mlađim osobama i starijima od 65 godina najviše se povećao rizik od razvoja akutne plućne embolije ili ugruška u plućnoj arteriji, kao i respiratornih simptoma poput hroničnog kašlja ili otežanog disanja.

Studija se temelji na podacima za više od 350.000 pacijenata obolelih od kovida i 1,6 miliona ljudi iz kontrolne grupe koji nisu imali dijagnostikovan kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu