"OZBILJNE PREPREKE ZA DALJU SARADNJU": Kina o američkom paketu pomoći Tajvanu

Tanjug

29. 04. 2024. u 11:35

PORTPAROL kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin izjavio je danas da novi paket pomoći Sjedinjenih Američkih Država kineskom regionu Tajvan stvara ozbiljne prepreke za dalju saradnju dve zemlje.

ОЗБИЉНЕ ПРЕПРЕКЕ ЗА ДАЉУ САРАДЊУ: Кина о америчком пакету помоћи Тајвану

FOTO: AP/Tanjug

- Kina odlučno odbacuje usvajanje zakona o paketu vojne pomoći koji uključuje kineski region Tajvan i napominje da to stvara ozbiljne prepreke za saradnju Kine i SAD - rekao je Venbin na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je 24. aprila zakon o paketu vojne pomoći za Ukrajinu, Izrael i kineski region Tajvan vredan 95 milijardi dolara.

BONUS VIDEO: TAJVANSKA VOJSKA NA DELU: Pogledajte vežbu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)