MITROPOLIJA: Nadležne institucije da sankcionišu one koji pod plaštom svetkovanja budu pravili incidente

V. K.

18. 05. 2021. u 17:40

MITROPOLIJA crnogorsko-primorska očekuje od nadležnih institucija da pojačaju svoju pažnju prema održavanju javnog reda i mira, i da one koji pod plaštom svetkovanja budu pravili bilo kakve incidente, ma sa koje strane oni dolazili, budu blagovremeno i na pravi način sankcionisani.

МИТРОПОЛИЈА: Надлежне институције да санкционишу оне који под плаштом светковања буду правили инциденте

Foto D. Milovanović

Iz Mitropolije su  pozvali "verujuće hrišćane i sve ljude dobre volje da u ovim danima kada Crkva 40-dnevno proslavlja Vaskrsenje Hristovo, a i kada država obeležava datume vezane za istoriju političkih i građanskih zbivanja, da svaku svečanost, crkvenu ili građansku, provedu u miru i bratskoj ljubavi."

- Nisu nam ni od kakve koristi insistiranje na razlikama, međusobne provokacije i slavlja koja će vređati nesistomišljenike. Isto tako, ne činimo Bogu službu ako na eventualne provokacije i nepromišljene uvrede odgovaramo istom merom. Božiji blagoslov je u međusobnom trpljenju i činjenju jedni drugima što veće časti. Ako se tako budemo vladali bićemo prava deca Božija i blagosloveni Božiji narod, poručili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)