DONETA ODLUKA: Plamenac i Radulović na čelu direktorata

V.K.

16. 05. 2021. u 22:19

Odlukom Vlade za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za kapitalne investicije u kulturi i kreativne industrije u Ministarstvu prosvete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) imenovana je Ina Plamenac , dok je za v.d. direktora Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umetničkog stvaralaštva imenovan Andrija Radulović.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Пламенац и Радуловић на челу директората

Foto: Privatna arhiva

Plamenac je diplonirana modna dizajnerka iz Bara. Nekoliko godina je radila kao dizajner u poznatoj modnoj kući, a onda je pokrenula svoj dizajnerski brend. Bavi se dizajnom materijala i izlagala je i u zemlji i u inostranstvu.

Radulović je književnik, profesor, esejista, prevodilac, glavni urednik časopisa Skver  UKCG-a koji izlazi na ruskom , italijanskom, engleskom i njemačkom jeziku. Autor je dvanaest knjiga poezije i dvije antologije, kao i velikog broja tekstova iz oblasti kulture, umjetnosti i književnosti u domaćim i međunarodnim listovima i časopisima.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada između ostalih i nagrade Marko Miljanov, Kočićevo pero, Balkanika (Rumunija), Noside (UNESCO- Italija ), Boris Kornilov (Sankt Peterburg), Nađži Naman (Liban), Simo Matavulj (Beograd) . Njegova poezija zastupljena je u mnogim domaćim, evropskim i svjetskim antologijama i prevedena na gotovo sve evropske jezike. Jedan je od osnivača književnog društva Njegoš. 

Odluku je potpisao premijer Zdravko Krivokapić 12. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!