KNEŽEVIĆ POSLAO PORUKU LIDERIMA BIVŠIH REPUBLIKA SFRJ: Svaki napad na teritorijani integritet Srbije je napad na Srbe u Crnoj Gori

Novosti online

15. 05. 2021. u 18:58

POVODOM priča o (ne)promenljivosti granica na Balkanu oglasio se Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta.

КНЕЖЕВИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ ЛИДЕРИМА БИВШИХ РЕПУБЛИКА СФРЈ: Сваки напад на територијани интегритет Србије је напад на Србе у Црној Гори

Foto arhiva

- Princip nepromenjivosti granica isključivo na štetu Srbije i srpskog naroda na Balkanu koji ovih dana zagovaraju pojedini predsednici bivših republika SFRJ predstavlja direktan atak na teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i Rezoluciju 1244. Upravo oni koji su pogazili Rezoluciju UN priznajući tzv. Kosovo, sad u strahu od ekonomskog i vojnog snaženja Srbije, daju sebi za pravo da nam opredjeljuju gdje se nalaze naše granice, zaboravljajući pritom da im nije bilo Srbije i Crne Gore, i danas bi im u svakom gradu njihovih mladih država vijorile Austrougarske  i Otomanske zastave - poručuje Knežević.

Prema njegovim rčima, “Izgleda da se regionalni “prosperitet” na Balkanu zasniva isključivo na savezima protiv Srbije kao jedinom modelu tzv. saradnje, po kome je dozvoljeno sve što je protiv legitimnih interesa srpskog naroda“.

- Zato i osećam potrebu, ne kao poslanik i jedan od lidera DF-a, već kao Srbin iz Crne Gore da pošaljem poruku da je svaki napad na teritorijalni integritet Srbije, napad i na srpski narod u Crnoj Gori. Iako su Crna Gora i Srbija dve nezavisne države, ne postoji Srbin u Crnoj Gori koji nije spreman zastupati i braniti interese srpskog naroda gde god živio. I to treba da znaju lideri bivših republika SFRJ svaki put kad otpočnu orkestriranu antisrpsku kampanju. Takođe treba da znaju da mi nikom ne pretimo, ali nikom više nećemo ni dozvoliti da nam preti kao narodu, niti da traži od nas da se dobrovoljno odričemo naših državotvornih i duhovnih izvorišta. I ovo nema veze sa Aleksandrom Vučićem, jer ću ovaj stav o neophodnosti da se zajedno branimo kao narod, zastupati i kad Vučić ne bude predsednik Srbije, a ja ne budem u politici - poručio je.

Knežević je naglasio da je prva decenija dvadeset prvog veka bila ponižavajuća, ali i upozoravajuća za rasparčani i posvađani srpski narod kojem nisu dozvoljavali ni da obeležava Jasenovac, Jadovno, Korićke jame, Pivska Dola, Veliku, Bratunac, Bljesak, Oluju, Žutu kuću, a kamoli da proslavlja pobede kojima su „oslobađali upravo ove koji nam svakodnevno zabijaju nož u leđa“.

- Niko u Crnoj Gori nije obavezan da deli ili sledi ove moje stavove, ali sigurno znam da onih 233.275 glasača „Za budućnost Crne Gore“ ne misli da njima može biti dobro kad neko napada na teritorijalni integritet Srbije. Zato Crna Gora nikad više ne smije biti dio antisrpske koalicije na Balkanu, niti ćemo kao vodeća snaga parlamentarne većine dozvoliti nova nacionalna posrtanja na osnovu kojih bi predsjednici bivših oblasti Austrougarske mogli pomisliti da su nam oni bliži od Srbije. Mi nemamo nikog bližeg od Srbije, niti Srbija ima ikog bližeg od nas, a vreme koje dolazi neodoljivo podseća na slavne stranice naše istorije kad su sloga i jedinstvo bili temelj našeg napretka. I nemam dilemu da ćemo upravo slogom, napretkom i snaženjem odnosa Crne Gore i Srbije poraziti sve naše neprijatelje na diplomatskom polju i biti dostojni svetle žrtve naših predaka - poručio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)