UZEO PLATE I OTPREMNINE: Sekretar OŠ “Mirko Srzentić” osumnjičen da je novac proneverio

B. Dabić

11. 05. 2021. u 16:51

NESVAKIDAŠNjA afera u petrovačkoj osnovnoj školi. Sekretar škole uzeo plate šestoro zaposlenih i jednu otpremninu pa pobegao.

УЗЕО ПЛАТЕ И ОТПРЕМНИНЕ: Секретар ОШ “Мирко Срзентић” осумњичен да је новац проневерио

Foto: Depositphotos

Sekretar Osnovne škole “Mirko Srzentić” u Petrovcu, Goran Ivanović je osumnjičen da je početkom maja uzeo novac za plate šest zaposlenih u osnovnoj školi i 1.200 evra otpremnine za penzionisanu učiteljicu.

U CB Budva "Novostima" je potvrđeno da je director OŠ “Mirko Srzentić” Miodrag Šćepanović podneo krivičnu prijavu protiv sekretara škole zbog sumnje u nezakonitosti u postupku rada na računovodstvenim poslovima.

-Upoznato je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru. Sprovodimo istražni postupak u cilju utvrđivanja i kvalifikovanja krivičnog dela, rečeno je "Novostima" u budvanskoj policiji.

"Novosti", saznaju da za sada Ivanović nije prešao crnogorsku granicu.

Navodno, Ivanović je sa računa uzeo novac za plate šest zaposlenih i otpremninu za penzionisanu učiteljicu tako što je falsifikovao ovlašćenja za raspolaganje sredstvima.

Ne isključuje se mogućnost da mu je pomagao neko od bankarskih službenika.

Direktor je Ivanovića suspendovao s posla, pokrenuo disciplinski postupak i podneo krivičnu prijavu policiji.

PENZIONISANA UČITELjICA PRVA POSUMNjALA

Učiteljica koja se penzionisala u januaru prva je primetila da nešto nije u redu - svakog dana čekala je isplatu otpremine od 1.200 evra. Ivanović joj je govorio da Ministarstvo prosvete nije uplaćivalo novac. Kada je proverila, rečeno joj je da je novac uplaćen još 30. marta i da je podignut sa računa.

MINISTARSTVO ĆE ISPLATITI PLATE

Iz škole su celi slučaj predočili Ministarstvu prosvete. Traženo je da se odobrili ponovna isplata zarada za šest radnika. Novac je obezbeđen i njima će plate biti izmirene.

Šćepanović kaže da će se truiti da bude isplaćena i otpremnina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri