MASOVNA IMUNIZACIJA U BERANAMA: Komunalci, kao i predsednik opštine, vakcinisani "Sinofarmom"

M. S.

07. 05. 2021. u 15:08

PROCES masovne imunizacije u Beranama, kako je ocenjeno iz Doma zdravlja, za sada se sprovodi iznad svih očekivanja.

МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У БЕРАНАМА: Комуналци, као и председник општине, вакцинисани Синофармом

Foto: Radio Berane

U petak je  na punktu za vakcinaciju protiv Kovida-19, u Hali spotova, gde je 12 mesta na kojima se vakcinišu građani Berana i okoline, vakcinisano 32 zaposlena iz Komunalnog preduzeća, koje je predvodio direktor Savo Vučetić. Svi oni primili su vakcinsu kineskog proizvođača „Sinofarm“.


-Poslušali smo reč stručnjaka. Vakcinacija je jedini vid na koji način se mi svi i članovi naših porodica, kao i zaposleni možemo zaštititi od ove pošasti. Pozvao bih sve građane Berana i Crne Gore da se vakcinišu jer to je jedini način da se oslobodimo ove teške bolesti. Takođe, pozvao bih sve radnike komunalnih preduzeća u državi da aktivno, kao i mi učestvuju u vakcinaciji i zaštite se - kazao je direktor Vučetić, koji je najavio da će se još zaposlenih u njegovom preduzeću vakcinisati kada stignu nove količine ruske vakcine Sputnjik V.

Foto: Radio Berane

 

U Beranama je „Sinofarm“ vakcinom vakcinisan i predsednik Opštine Berane Tihomir Bogavac, koji je takođe pozvao sugrađane na vakcinaciju: Berane su grad koji je „platio“ veliki danak pošasti korona virusa.


Kako kaže direktorica Doma zdravlja doktorica Julijana Zečević, na dnevnom nivou u Beranama vakciniše od 400 do 500 naših sugrađana.

-Zadovoljni smo odzivom građana do sada. Nadamo se da će vakcinacija biti u još većem obimu. Trenutna epidemiološka situacija u našem gradu je zadovoljavajuća, mogu reći i dobra, jer poslednjih sedam dana na dnevnom bilježimo od nula do četiri novoobolela - kaže dr Zečević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)