PRETNJE SE GOMILAJU: Napadi na zvaničnike i iz inicijative "21. maj", traže da se oduzmu državljanstva Bratićevoj i Leposaviću

V. KADIĆ

29. 04. 2021. u 22:29

ZBOG pretnji i ugroženosti života premijer, potpredsednik Vlade Crne Gore i nekoliko ministara dobili su lična obezbeđenja! Predsednik Zdravko Krivokapić priznao je da je i on dobijao preteće poruke od kriminalnih klanova, a da je broj članova obezbeđenja i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića povećan zbog ozbiljnih pretnji koje dobija.

ПРЕТЊЕ СЕ ГОМИЛАЈУ: Напади на званичнике и из иницијативе 21. мај, траже да се одузму држављанства Братићевој и Лепосавићу

Ljubomir Filipović / Foto Tviter

Ministarka prosvete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić i ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić nakon što su preživeli razne pretnje, vulgarne foto-montaže na društvenim mrežama, i dalje se nalaze na udaru crnogorskih nacionalnih ekstremista i šovinista.

Građanska inicijativa "21. maj" oko koje su se okupili najgrlatiji antisrbi, najavila je da će pokrenuti inicijativu za oduzimanje državljanstva ministarki Bratić i ministru Leposaviću!

Izvršni direktor Građanske inicijative Ljubomir Filipović kaže da će on na organima te nevladine organizacije kandidovati temu pokretanja inicijative za oduzimanje državljanstva "u skladu sa članom 24. Zakona o državljanstvu Crne Gore".

- Kao preduslov se mora utvrditi da li dvoje ministara imaju državljanstvo druge države kao što se tvrdi. Osim toga, držim da su svojim ponašanjem i delovanjem ugrozili vitalne nacionalne interese i da im se ovim, uz ispunjavanje prvog uslova, po sili zakona mora oduzeti državljanstvo, kako to definiše pomenuti član pomenutog zakona - kazao je Filipović.

Niko od crnogorskih nacionalista i takozvanih komita i patriota nije osudio poziv na linč ministarke Bratić, koji gotovo svakodnevno plasiraju vulgarne foto-montaže na društvenim mrežama.

Cela vlada je digla glas u znak podrške ministarki Bratić, uglednoj članici domaće i svetske akademske zajednice. Pozvani su nadležni na adekvatnu reakciju na ovaj i slične slučajeve.

- Patriotizam i briga za narod i državu, pokazuju se dobrim delima, a ne rečima nasilja i uvredama. Duboko verujemo da će tradicionalne, temeljne vrednosti na kojima počiva Crna Gora nadjačati sve mržnje i podele, a da naš javni prostor neće biti poligon pretnji i uvreda - ističe se u reagovanju Vlade Crne Gore.

OTCEPITI CETINjE

GRAĐANSKA inicijativa "21. maj" predaće ovih dana Skupštini Crne Gore peticiju za pokretanje postupka organizovanja referenduma o otcepljenju Cetinja od ostatka Crne Gore! Na ovaj korak su se odlučili zbog toga što, kako kažu, današnja Crna Gora nije ona za koju su se borili.

- Ovih dana smo svedoci da velikosrpska vlada u Podgorici sprovodi onu istu politiku koja je pre sto godina radila na poništavanju crnogorskog imena i identiteta - poručuju iz GI "21. maj", dodajući da će napraviti Crnu Goru "po svom ukusu, kolika god bila".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna