OKONČAN DESETOMESEČNI ŠTRAJK: U najvećoj auto-prevozničkoj firmi na severu Crne Gore opet oživeli stanični peroni

M. SEKULOVIĆ

21. 04. 2021. u 08:36

POSLE 10 meseci štrajka u najvećoj auto-prevozničkoj kompaniji na severu Crne Gore, "Simon vojažu" iz Berana, otvorene su kapije autobuske stanice i peroni su oživeli.

ОКОНЧАН ДЕСЕТОМЕСЕЧНИ ШТРАЈК: У највећој ауто-превозничкој фирми на северу Црне Горе опет оживели станични перони

Foto: M. S.

To je bio rezultat uvođenja stečaja u firmi, posle mučnih dešavanja, gde su štrajkači za propast optuživali vlasnika firme Mehmeda Adrovića, ali i državne organe, pre svega tužilaštvo, za "bolećiv odnos" prema Adroviću, koji je predsednik SO Petnjica i predsednik OO odbora DPS u tom mestu.

Za stečajnog upravnika u nekada uglednoj kompaniji imenovan je Saša Zejak, koji je kazao da je popisana imovina knjigovodstveno manje vredna nego što su obaveze.

- Knjigovodstveno imovina "Simon vojaža" vredna je 2,17 miliona evra, dok su obaveze prema dužnicima 2,45 miliona evra. Stvarno stanje biće utvrđeno tokom izrade liste potraživanja - kazao je Zejak.

Zejak je istakao da je firma prezadužena, da ne postoji mogućnost reorganizacije i da bi najbolje rešenje bilo - nastavak poslovanja kroz ulaganja.

USLEDILA KRIVIČNA PRIJAVA

POSLE nekoliko meseci štrajka i ozbiljnih optužbi radnika na poslovne mahinacije vlasnika Mehmeda Adrovića, usledila je i krivična prijava koju je protiv njega podneo suvlasnik kompanije, državljanin Luksemburga Simon Bernard, a potom je formiran predmet u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama čije je spise preuzelo SDT. Bernard tvrdi da je Adrović zloupotrebio položaj i ovlašćenja, faslifikovao isprave, utajio poreze...

- Zadovoljni smo što je uveden stečaj i što je sprečena prodaja samo autobuske stanice. Nadamo se da će doći do prodaje celokupne imovine nekome ko će uložiti novac i nastaviti da radi - kaže predstavnik radnika Nenad Radičević.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)