MILOVA PODRŠKA MLADIĆU I KARADŽIĆU: Momčilo Mandić o Đukanovićevoj pomoći u oslobađanju Srebrenice (VIDEO)

Novosti online

01. 04. 2021. u 18:04

DA nije Milo Đukanović pomogao Vojsci Republike Srpske, ista na čelu sa Ratkom Mladićem ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u tom gradu, izjavio je nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde Momčilo Mandić.

МИЛОВА ПОДРШКА МЛАДИЋУ И КАРАЏИЋУ: Момчило Мандић о Ђукановићевој помоћи у ослобађању Сребренице (ВИДЕО)

Foto: EPA

Tadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović je, prema Mandićevim tvrdnjama, Vojsci Republike Srpske pomagao u naoružanju i snabdevanju naftnim derivatima. Milova pomoć je bila spasonosna i odredila je delovanje Vojske RS nakon odbijanja Vens-Ovenovog plana i sankcija koje tadašnja SRJ uvela prema Republici Srpskoj.

– Tada nam se ponudio Milo Đukanović koji je bio premijer Crne Gore da nam pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada Vojska na čelu sa Ratkom Mladićam ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH – kazao je Mandić.

On podseća da se Đukanović tada oglušio o sankcije koje je Republici Srpskoj uveo Slobodan Milošević.

- To je Milo sam potvrdio na nekom skupu pred 6.000 ljudi, 1996. ili 1997. godine, ne znam tačno. On je tada kazao: ,,kada su Momir Bulatović i Slobodan Milošević udarili sankcije Republici Srpskoj, ja i moja Vlada smo pomogli da opstane Republika Srpska, posebno Hercegovina i Istočni deo RS-a. To se može pronaći na Jutjubu - kazao je Mandić.

Svoju ulogu o obezbeđivanju logistike Vojsci Republike Srpske imao je i dugogodišnji gradonačelnik Podgorice i tadašnji ministar zdravlja Miomir Mugoša, tvrdi Mandić.

– Saniternu i medicinsku opremu išla je preko Miomira Mugoše tadašnjeg ministra zdravlja Crne Gore. Mugoša nam je poklonio i dve poljske bolnice koje su instalirane u Hercegovini- istakao je Mandić.

Milo kao Alija Izetbegović, menja ćud kako njegovim interesima odgovara

Milo Đukanović kao i Alija Izetbegović prepodne misli jedno, poslepodne drugo, zavisno o svojim interesima ocijenio je Mandić.

- Milo Đukanović je veliki lažov i on se prilagođava datom momemtu i svojim interesima. On jako liči na Aliju Izetbegovića. Alija je prijepodne prihvatao Kutiljerov plan, pa poslepodne odbijao. On isto kao Alija jedno misli prije podne, a drugo poslepodne. Tako se i Milo prema političkoj situaciji prilagođava, pa je tako jednog dana Srbin, drugog Crnogorac., a trećeg državotvorni Crnogorac. A jedina istina je da je on najbogatiji čovjek na Balkanu. On ima imanje u Dubaiju vrijedno 500 miliona dolara. NJegovom bratu sa stola spremačica ukrade nakit od 700 hiljada evra. A do tog bogatstva su došli zahvaljujući ratnom profiterstvu i švercu - istakao je Mandić.

Milo zvao Bakira da mu posreduje kod Bošnjaka u Crnoj Gori

Mandić je saopštio da je Milo Đukanović uoči izbora 2012. godine u pomoć zvao Bakira Izetbegovića koji je imao zadatak da mu obezbijedu podršku Bošnjaka.

- On je zvao Bakira Izetbegovića 2012. godine uoči izbora u Crnoj Gori da dođe i umiri Bošnjake i Muslimane kako bi sa njima formirao Vladu Crne Gore. Slagao je Bakira Izetbegovića tada da nije pomagao Vojsci Republike Srpske, ali su ga demantovali ljudi iz Rožaja koji su njegov govor iz Morače izbacili na Jutjub - kazao je Mandić.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BeliVuk

02.04.2021. 05:22

Milo Đukanović je zločinačkim delovanjem tokom rata zaradio milione. Mnogo je puta radio sa italijanskom mafijom. To je bilo dobro dokumentovano na zapadu. NATO mu je dao ultimatum ako ne odvoji Crnu Goru od Srbije, u Hagu će se suočiti sa krivičnom prijavom. Izdao je svoj narod da spasi dupe. Sramotio je istoriju Crne Gore od prvog dana