STIGAO "SPUTNJIK V" IZ SRBIJE U CRNU GORU: Avion sa 2000 doza stigao u Podgoricu!

Novosti online

17. 02. 2021. u 19:09

AVION sa 2.000 doza ruske Sputnjik V vakcine stigao je iz Srbije na podgorički aerodrom.

СТИГАО СПУТЊИК В ИЗ СРБИЈЕ У ЦРНУ ГОРУ: Авион са 2000 доза стигао у Подгорицу!

Foto: Printskrin

Premijerka Srbije je rekla da joj je izuzetno zadovoljstvo što je u Crnoj Gori i što može da uruči ovaj poklon.

- Donela sam prve doze 2000 vakcina, i videćemo se uskoro kada budemo doneli i revakcinu. Ovo ne deluje kao velika količina vakcina, ali je dovoljna da se imunizuju ili zdravstveni radnici u crvenoj zoni ili u gerontološkim centrima. Ovo je za prvu liniju odbrane i pomoći će vam u borbi sa koronavirusom - rekla je Brnabić.

zrazila je divljenje i Crnoj Gori na tome kako se bori sa ovom opakom bolešću.

Avion sa vakcinama dočekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

- Iskazujem zahvalnost državi Srbiji što nam je donela najdragoceniji poklon. Zdravlje je iznad svega, a solidarnost pre svega. Mogu samo da kažem da su građani Crne Gore dugo isčekivali kada će doći vakcine, i evo večeras smo i to dočekali - rekao je Krivokapić.

Kako kaže, drago mi je što je premijerka Ana Brnabić večeras tu, i da se nada da će se sledeći put naći lepšim povodom. Takođe, izrazio je zahvalnost građanima Srbije, koji su se odrekli svojih vakcina i uputili građanima Crne Gore.

- U nadi da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su bili u zastoju, verujem da ćemo ih razvijati i ubuduće da će biti sve bolji - rekao je Krivokapić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je ranije da je Sputnjik V najbliža za registraciju u Crnoj Gori, kao i da su gledali da budu pragmatični.

Brnabić je ocenila da na donaciju ne gleda kao na političko već zdravstveno pitanje i poručila da je lako biti solidaran u laka vremena.

- Ponosna sam što je Srbija dovoljno solidarna. Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne vakcine stižu u narednih nekoliko dana - rekla je Brnabić.

Narednih dana očekuje se još 2.000 doza.

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj umrlih i zaraženih korona virusom. Danas je broj obolelih 8.636, umrlo je 11 osoba, a ukupno 910 tokom epidemije.

Najgora situacija u odnosu na broj stanovnika je u Tivtu i Budvi gde su uvedene oštrije mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba