TEŠKO MU JE PAO ODLAZAK DPS U PROŠLOST: Poslanik DF Jovan Vučurević reagovao zbog negodovanja Tonina Picule

V. K.

11. 02. 2021. u 19:29

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurević reagovao je danas povodom negodovanja izvestioca EP za Crnu Goru Tonina Picule na najavljeno usvajanje zakona vezanih za tužilaštvo.

ТЕШКО МУ ЈЕ ПАО ОДЛАЗАК ДПС У ПРОШЛОСТ: Посланик ДФ Јован Вучуревић реаговао због негодовања Тонина Пицуле

Foto: Novosti arhiva

- To što Tonino Picula ne gleda blagonaklono na najavljeno usvajanje zakona vezanih za tužilaštvo, koji će Crnoj Gori omogućiti da krene putem pravne države, pokazuje da mu je teško pao odlazak DPS u prošlost. Njegovi stavovi su više u rangu hrvatskog političara, a ne izaslanika EP. Zasad ne želimo da verujemo da Piculi smeta i činjenica što se u novoj parlamentarnoj većini nalazi i veliki broj srpskih poslanika - saopštio je Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta, podsetivši da su „pored Picule, i sličnih njemu iz EU, godinama nesmetano i bez  adekvatne reakcije prolazile najveće afere u Evropi, da su DPS i predsednik te partije, pred njihovim očima, od Crne Gore pravili mafijaški raj, da se vršila tortura nad DF i drugima iz tadašnje opozicije“.

- I ćutali su ili su reagovali jalovo i bezbojno, kako samo to znaju pojedinci iz briselske administracije, a sada je Piculi zasmetalo to što nova parlamentarna većina namerava da izvede Crnu Goru na put prava i pravde posle tri decenije jednoumlja i diktature.  U konačnom, ne treba treba nipošto odustati od borbe protiv kriminala, već snažno podržati vladavinu prava i obračun sa svima koji su od Crne Gore pravili zarobljenu državu. Naravno da prvi na tapetu treba da budu oni iz tužilaštva i policije koji nisu bili profesionalci nego čuvari bivšeg režima i predsednika DPS - naglašava Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)