MANDIĆ PORUČIO: Sarađivaćemo sa Srbijom i Republikom Srpskom po svim pitanjima

Novosti onlajn

04. 02. 2021. u 19:33

PODRŠKA Srbije i Republike Srpske koalciji „Ne damo Nikšić“ o kojima je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić govorio na skupu u Župi nikšićkoj je legitimna i u skladu sa crnogorskim zakonima.

МАНДИЋ ПОРУЧИО: Сарађиваћемо са Србијом и Републиком Српском по свим питањима

Foto: Printscreen

Ovo je na koferenciji za novinare istakao šef izborne kampanje „Za budućnost Nikšića“ i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, dodajući da su pojedini mediji manipulisali, iskrivljujući njegove izjave.

- Ja sam vrlo precizno rekao da će buduća lokalna vlast koju će predvoditi naš poslanik Marko Kovačević, sarađivati sa vlastima sa republičkog nivoa u Crnoj Gori, mislio sam na Vladu i to nisam rekao da nas podržava Vlada, nego da će sarađivati u skladu sa važećim zakonima i da mi imamo podršku Srbije i Republike Srpske, prvenstveno govoreći o ekonomskim problemima sa kojima se suočava Opština Nikšić - rekao je Mandić.

On je dodao da Nova srpska demokratija kao predstavnik Srba u Crnoj Gori treba da iskoristi mogućnost što imaju dobre odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom.

- Da bi jedan dobar deo stranih ulaganja Srbija usmerila u Crnu Goru. Zašto bi smetalo nekom da se pokrenu posustala preduzeća u Nikšiću? Da iskoristimo tu vezu i za lečenje. Da i mi imamo Kovid bolnice kao što se otvaraju u Srbiji, da imamo i mi napredak kao što je Srbija. To je bila osnovna poruka koju sam ja želio da prenesem građanima Župe - rekao je on.

Mandić je dodao da bi dobru saradnju sa drugim državama trebali da iskoriste i predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori, naglašavajući da je zbog toga Nova srpska demokratija insistirala na učestvovanje manjina u Vladi.

- Predstavnici Bošnjačkog naroda treba da neguju dobre odnose sa Sarajevom, da čuvaju naše dobre odnose iz Novog Pazara da ulažu u Crnoj Gori, kao što mislim da politički predstavnici Albanaca treba da ulože sve da Crna Gora što oni mogu bolje da otvore vrata u Tirani, nego što to može da uradi neko drugi - zaključio je Mandić.

Afere koje su potresale Crnu Goru

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da doživljava kao tešku ironiju tvrdnje tužilaštva da će predloženi zakoni o tužilaštvu i organizovanim kriminalu i korupciji izazvati negativne posledice i vakuum.

On je na konferenciji za novinare istakao da se godinama bore protiv organizovanog kriminala i korupcije i da nije cilj promena u tužilaštvu revanšizam, nego sređivanje sistema.

- Od 2005. godine do danas imamo formirane predmete koje stoje i čekaju poput Telekoma, Limenke, stečajne mafije, Listinga, kastodi računa, ničije kuće, Kombinata aluminijuma i garancija vezano za Kombinat aluminijuma, stanova, Klapa, Vardara, Boksita, Željezare, crnogorskog primorja i kada bih krenuo sada da nabrajam pola konferencije bi potrajalo samo da nabrojim naslove samo onog što je trebalo da radi tužilaštvo, a nije radilo - rekao je Mandić.

On je pozdravio hapšenja u akciji vezano za kredite Abu Dabi fonda i upitao tužilaštvo zašto nije bilo aktivno svih ovih godina.

Više o tome pročitajte KLIKOM OVDE!

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!