NOVI MILOV PLAN ZA OTIMANJE SVETINJA: DPS doneo odluku, evo šta Đukanović smera

Tanjug

03. 02. 2021. u 17:17

НОВИ МИЛОВ ПЛАН ЗА ОТИМАЊЕ СВЕТИЊА: ДПС донео одлуку, ево шта Ђукановић смера

Foto: EPA

DEMOKRATSKA partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića najavila je da će danas podneti Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti seta zakona, među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.

Podnošenje zahteva Ustavnom sudu najavio je na konferenciji za novinare poslanik najuticajnije opozicione DPS Danijel Živković i dodao da ta stranka očekuje da zakoni budu poništeni.

Živković tvrdi da nije u pitanju opstrukcija opozicije, već da se razlozi za ocenu ustavnosti odnose na okolnost da, kako je naveo, "većina nije imala potreban broj glasova za izglasavanje tih zakona".

Rekao je i da su poslanici DPS bojkotvali sednicu na kojoj su zakoni usvojeni, 20. januara, kao i da je taj bojkot bio iznuđen potez, jer je vladajuća većina, kako je rekao, "pribegla pravnom nasilju".

"Naša očekivanja su da će ova odluka biti pozitivna i da će ti zakoni biti poništeni", naveo je Živković, prenela je RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Neimar

09.03.2021. 04:22

Jadan Milo štaje bilo nisi ispunijo zahtev mentora sad ili ćeš ostati bez glave od svoji mentora a savijetovo bite ko brata tise obračunaj sa svojim mentorima kako znaš a Srbsku pravoslavnu crkvu nemoj nida gledaš a kamoli da diraš moj bratski savijet