DF RAZOTKRIVA PODVALU: Evo šta se krije iza „borbe za profesionalizaciju” u Crnoj Gori

V. K.

14. 01. 2021. u 15:34

POD parolom borbe za profesionalizaciju krije se namera da se zaštite svačiji interesi osim prava i interesa naroda koji je doneo slobodu i pobedu na izborima 30.avgusta.

ДФ РАЗОТКРИВА ПОДВАЛУ: Ево шта се крије иза „борбе за професионализацију” у Црној Гори

Foto: Za budućnost Crne Gore

Oni koji prolivaju krokodilske suze za „stručnjacima“ iz proizvodnje diktatorske režima DPS-a, zapravo nastoje da se zadrži status kvo i nastavi politika koja je poražena na izborima. Glasno se unapred zagovara da na nekim zamišljenim budućim rukovodnim mestima treba upravo da budu ljudi koji već uveliko rade u sistemu, što će reći oni koje je „teren“ davno prepoznao, jer drugačije niko nije ni mogao da dobije ulaznicu u neki državni organ, preduzeće ili drugu instituciju.

Unapred se, izgleda, zna da ako u bilo kom delu državne vlasti, na bilo kom konkursu, pomole nos politički predstavnici većine građana ili bilo ko od samih tih građana, uprkos fakultetskim diplomama, magistarskim i doktorskim zvanjima, godinama profesionalnog angažmana, oni će sigurno biti manje “stručni“ od svakog DPS-ovog zaposlenika, saopštila je Simonida Kordić, poslanica Demokratskog fronta, dodajući da prilikom formiranja Vlade nije uopšte zagovarano poštovanje Ustava i zaštita demokratije i izborne volje građana.

- I tada je profesionalizacija bila izgovor da se iz Vlade izguraju predstavnici većine građana, ali pri tom nisu postavljana suvišna  pitanja o stručnosti kandidata koji nemaju ni dan političkog iskustva, ni minimum političkog znanja za obavljanje, po Ustavu i zakonima, isključivo političkih poslova. S druge strane, nisu zakukali ni zato što, avaj, jedan od retkih članova Vlade sa političkim stažom nema ni dan iskustva u poslovima bezbednosti kojima upravlja. Očito je da je ova orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje kadrova  DPS-a na rukovodećim mestima po bilo koju cenu i sa kriterijumima koji se, po dobrom starom običaju bivšeg režima, menjaju po potrebi, tako da opravdaju svakog ko je podoban, a da eliminišu svakoga ko nije, a to su, gle čuda, baš uvek predstavnici narodne većine. Ako je suditi po podignutoj halabuci, za narod i njegovu političku volju ne treba da bude mesta ni “po dubini ni po visini” - zaključuje Simonida Kordić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri