ULOGA KRIVOKAPIĆA U PROTERIVANJU SRPSKOG AMBASADORA: Zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske razočaran premijerom Crne Gore

Novosti online

24. 12. 2020. u 15:17

DALIBOR Kavarić, član pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske napisao je na Fejsbuku da iza odluke o proterivanju srpskog ambasadora iz Crne Gore stoji i sadašnji premijer Zdravko Krivokapić.

УЛОГА КРИВОКАПИЋА У ПРОТЕРИВАЊУ СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Заступник Митрополије црногорско-приморске разочаран премијером Црне Горе

Foto Privatna arhiva

Kavarićev status prenosimo u celosti:

- Veoma me je ožalostila vest i saznanje iz intervjua premijera Vlade Crne Gore datog "NIN"-u; da iza nastavka progona i nezakonitog proterivanja Ambasadora Srbije Vladimira Božovića, ne stoji samo šestorazredni diplomata Mila Đukanovića iz Rumunske ambasade; Ministar Radulović, već da na moju veliku žalost iza te sramotne, nezakonite i nezapamćene odluke stoji i sam Premijer Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić. 

Dragi brate u Hristu Zdravko, kao jedan od poslednjih u nizu, od stotina hiljada mnogih, boljih, većih i hrabrijih od mene, koji smo zajedno sa roditeljima Vladimira Bozovica i sa našom Svetom Crkvom podržali tvoj izbor i kandidaturu, javno ispovedam i prizanajem, da sam kao hrišćanin, kao čovek i kao tvoj podržavalac, duboko razočaran tvojom odlukom da se u odnosu prema srpskom narodu i prema Srbiji nastavi sramna, potcenjivačka, uslovljavajuća i gorda politika bogoborca i bogomrsca Mila Đukanovića. 

Dragi brate, da li smo te mi podržali da vodiš ovakvu politiku prema srpskom narodu i da slediš Mila Đukanovića u ponižavanju i progonu srpskoga naroda, njegovih predstavnika i zastupnika i to na pravdi Boga istinoga. Jer, kao što je već opšte poznato; Ambasador Božović je rekao o Podgoričkoj skupšini ono što je i Mitropolitov stav i stav Srpske Pravoslavne Crkve, što je i moj i stotina hiljada crnogoraca stav bio i ostao, a što vjerujem da je bio i ostao i tvoj lični i oficijelni stav. Pa ako je tako, zašto bi onda samo Božović stradao? Jer ako strada Božović radi opšteg stava i misljenja onda se ni mi stotine hiljada istomišljenika i delilaca istoga stava, osećamo prognano i diskriminisano. 

Gospodine Krivokapiću, obradovali smo se posle tvoje pobede, verujući da neće biti "oluje", ali istina nas demantuje jer Ambasador Božović trpi sudbinu žrtava i mučenika "oluje" i "traktorijade" koju nam je spremao Milo Đukanović, zato nas posebno čudi i razočarava zašto ti brate da nastavljaš sa takvim tamnim delima neprijatelja Crkve i našega naroda. 

Božović kao izgnanik iz svoje kuće, nepravdom bivšega režima a vašim nastavkom te nepavde u izgnanstvu čeka Hristovo rođenje, a ni mi se bez brata ne možemo kako treba radovati i veseliti.

Kao advokat i kao hrišćanin ti svedočim da je odluka o proterivanju nezakonita i nekonvencijska (Bečkoj konvenciji) po formi i po sadržini i da je stavlja van snage organ koji je i doneo, a da je svaka druga priča, laž, prevara i zla namera prema našem narodu. 

Brate, pitam te pred Bogom i pred našim stradalnim i namučenim narodom da li imaš Blagoslov i da li ti je Blagoslovio i takav amanet ostavio naš stari Mitropolit Amfilohije, da se ovako odnosiš prema predstavnicima srpskoga naroda i dobrotvorima Srpske Pravoslavne Crkve?

Pitam te i da li imaš takav Blagoslov i od sadašnjega administratora Mitropolije Crnogrosko primorske i Episkopa eparhije Budimljnsko-nikšićke za ovakve tvoje postupke i pasivno podržavanje odluka bezakonoga i anticrkvenoga M. Đukanovića?

Ako nemaš Blagoslov za takve bezakone radnje i nastavak bezbožne i anticrkvene politike, bratski te molim i preklinjem: vrati predstavnika srpskoga naroda i države Srbije, nesebičnoga priložnika, delatnika i dobrotvora Srpske Pravoslavne Crkve, Božovića, onamo gde mu je i mesto i gde ga je Srbija poslala; u svoju kuću Crnu Goru i na njegovo radno mesto u Ambasadu u Podgoricu. 

Ostajući tvoj dobroželatelj i molitvenik pred Gospodom, molim se da ti prosvetli duševno oko i da ispuniš pravedna očekivanja našega stradalnoga naroda i u toj molitvi Hrišćanski te pozdravljam, očekujuci tvoju pravednu odluku... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)