KNJIGE SVIM OSNOVCIMA: Inicijativa odborničkog kluba Demokrata u SO Kolašin

M. S.

18. 12. 2020. u 23:13

ODBORNIČKI klub Demokrata u Skupštini opštine Kolašin uputio je nekoliko amandmana na Predlog odluke o budžetu opštine Kolašin, koji je predložila aktuelna DPS-GB-SD vlast.

КЊИГЕ СВИМ ОСНОВЦИМА: Иницијатива одборничког клуба Демократа у СО Колашин

Foto arhiva

Umesto 4.000 evra, koliko su dosad iznosili izdaci za udžbenike za đake prvake i pribor, šef Kluba odbornika Demokrata Vladimir Martinović predložio je da se udžbenici i pribor obezbede za đake svih razreda osnovnih škola tako što će se predloženi iznos povećati na 50.000 evra! On je predložio da se ta sredstva obezbede tako što će se bruto zarade i doprinosi na teret poslodavca umanjiti sa 1.098.050 na 1.052.050 evra.

- Obezbeđivanje besplatnih udžbenika bio bi korak ka poštovanju ustavne norme o besplatnom obrazovanju, kao i Konvencije UN o pravima deteta, a prevashodno bi doprinelo poboljšanju položaja porodica sa decom, imajući u vidu aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom virusa korona - naveo je Martinović u obrazloženju.

Demokrate traže da se među kapitalnim izdacima nađe opremanje igrališta za decu u iznosu od 10.000 evra koji će biti obezbeđeni umanjenjem izdataka na osnovu isplate ugovora o delu. U obrazloženju je naveo da Kolašinu nedostaje adekvatna lokacija koja bi bila opremljena sadržajima za dečje igralište, ali i da se doda budžetska pozicija i za izgradnju azila za pse, tako što će se umanjiti transfer d.o.o. "Komunalno" Kolašin.

- U gradu je prisutan problem velikog broja lutalica. Ugovor koji Opština Kolašin ima sa Opštinom Berane za korišćenje azila za pse lutalice prouzrokuje dodatne troškove - kaže se u inicijativi za gradnju azila za pse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)