DEMOKRATSKA CRNA GORA PORUČUJE: Imenovanje državnih sekretara kršenje principa

M. S.

08. 12. 2020. u 21:46

UKOLIKO su tačni medijski navodi o imenovanjima Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, želimo da javnosti skrenemo pažnju na to da je prekršen princip oko kojeg se premijer Zdravko Krivokapić prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima Koalicije “Crno na bijelo”.

ДЕМОКРАТСКА ЦРНА ГОРА ПОРУЧУЈЕ: Именовање државних секретара кршење принципа

Foto: Printskrin

Ovo je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, iz koje konstatuju da je “taj princip, dogovoren tokom pregovaračkog procesa, a i javno prezentovan, podrazumevao da ta mesta u Vladi neće pokrivati partijski funkcioneri”.

- Demokratska Crna Gora, kao partija koja je svoju kooperativnost tokom pregovora jasno pokazala odbijanjem da se premijeru meša u posao, kao partija koja je poštovala metodologiju mandatara ma koliko puta da se ista promenila, očekivano, bila bi spremna da pozdravi i novu promenu principa do koje, ovog puta, dolazi nakon formiranja Vlade. Ono što, međutim, zahteva, to je jednak pristup i jednak odnos prema svim činiocima vladajuće većine. Posebno napominjemo da nemamo ništa protiv navedenih lica, ali zahtevamo i insistiramo na jednakom pristupu prema ostalim konstituentima parlamentarne većine.

Napominjemo da je koalicija „Mir je naša nacija“, u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)