IZNENAĐENJE ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA: Ko je Olivera Injac, novi ministar odbrane Crne Gore?

Tanjug

27. 11. 2020. u 15:18

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Ко је Оливера Ињац, нови министар одбране Црне Горе?

Foto: Printskrin

IAKO se u crnogorskoj javnosti spekulisalo, ne malo iznenađenje izazvao je današnji predlog mandatara Zdravka Krivokapića da ministar odbrane u novoj vladi bude Olivera Injac.

Upitan da obrazloži argumente koji su ga naveli da Injac predloži za ministra odbrane, Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je ona "najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori".

- Olivera Injac je jedini profesor bezbednosti i vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica. Završila je mnogobrojne seminare koji se tiču EU integracija, pisala je veliki broj radova, učestvovala u kreiranju strategija bezbednosti. Govori dva jezika - kazao je Krivokapić. 

Injac je od 2008., zaposlena kao profesor na Univerzitetu Donja Gorica, na Odseku za humanističke studije. 

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 1999. godine, a postdiplomske studije je završila 2005. na Fakultetu političkih nauka.

Magistrarski rad odbranila je na Univerzitetu na kojem predaje, a doktorirala je na temu "Kulturološki aspekt međunarodne bezbednosti", januara 2011. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ljubisa

27.11.2020. 17:16

Krajnje nerelevantno ko je ministar odbrane u zemljama ' nato kisobrana'. Obicno zene, od Slovenije do Makedonije, do Nemacke: one koje nisu 'okusile' vojni rok. Bitno je ko ce i sa kojim kapacitetima voditi finansije, ekonomske poslove, razvojno pregrupisavanje kompletne ekonomske strukture Crne Gore koja, ovakva, je neodrziva. Ne vidim ni jednog eksperta iz predloga. Vidio sam Medojevica koji ima kapacitet i pregled za potreban preokret u ekonomskoj matrici od fiskalnih aspekata, sprecavanja javnih i privatnih evazija, ekonomske duboke korupcije i uspostavljanja novog modela ekonomskog razvoja.