TOME SE NAJVIŠE RADOVAO: Samo nekoliko dana pred smrt mitropolitu Amfilohiju se ispunila najveća želja

Novosti online

30. 10. 2020. u 11:32

USNUO je u Gospodu naš mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, ali je dočekao da mu se ispuni jedna od najvećih želja koju je imao, i to samo nekoliko dana pred smrt.

ТОМЕ СЕ НАЈВИШЕ РАДОВАО: Само неколико дана пред смрт митрополиту Амфилохију се испунила највећа жеља

Foto: Novosti Arhiva

Blaženpočivši mitropolit je za "Novosti" 2017. godine, na pitanje da li ima nešto čemu bi se posebno radovao, odgovorio ovako:

- Reći ću vam... Radovao bih se da se radovi, koji predugo, predugo traju na Hramu Svetog Save, završe barem do 2019. To je veliki jubilej autokefalnosti naše crkve.

Iako radovi nisu završeni prošle godine, po želji mitropolita, pre nedelju dana zasijao je velelepni mozaik u hramu i građevinske skele iz unutrašnjosti su uklonjene, što je praktično označilo završetak višedecenijskih radova na svetinji.

Površinu od čak 15.000 kvadratnih metara zauzimaju impresivni portreti Isusa Hrista, Bogorodice, prizori iz Starog i Novog zaveta, likovi srpskih svetitelja...

Enterijerom dominira zlatni sjaj miliona komadića stakla i plemenitog kamena svih boja, ugrađenih u višemetarske figure i likove, impresivne po dimenzijama i umetničkom izrazu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili