AMFILOHIJE OTEŽANO DIŠE: Ima bolove u grudnom košu - nove informacije o zdravstvenom stanju mitropolita

V.K.

29. 10. 2020. u 14:06

АМФИЛОХИЈЕ ОТЕЖАНО ДИШЕ: Има болове у грудном кошу - нове информације о здравственом стању митрополита

Foto Tanjug-AP

PRILIKOM jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu.

Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u  situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseiničkoj terapiji duži period a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima, saopštili su iz mitropolije crnogorsko-primorske.

Navode da mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.

Mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

-Molimo se Gospodu našem Isusu Hristu, lekaru duša i tela naših da i visokopreosvećenom mitropolitu Amfilohiju i svim bolnima podari brz oporavak, poručuju iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)