MINISTARSTVO ODBRANE CG: Stigla oklopna "Oškoš" vozila

Tanjug

26. 10. 2020. u 17:24

U CRNU Goru je stiglo prvih pet "Oškoš"(Oshkosh) vozila, koja će u petk biti predstvljena javnosti, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ЦГ: Стигла оклопна Ошкош возила

Foto: printskrin

Kako je ranije saopšteno, Crna Gora će, nakon nabavke JLTV vozila, postati četvrta članica NATO koja je koristila ovu vrstu naoružanja.

Do sada su ugovore sa "Oškošom" sklopile Litvanija, Velika Britanija i Slovenija.

Nabavkom ovih vozila dve pešadijske čete Vojske Crne Gore biće u potpunosti opremljene vozilima poslednje generacije.

Ova vozila će biti opremljena sistemom veze i daljinski upravljivim oružnim stanicama, sa mogućnošću upravljanja instaliranim naoružanjem iz unutrašnjosti vozila, pri čemu se crnogorski vojnici neće izlagati riziku, kao što je slučaj kod drugih sistema kod kojih vojnik mora da izađe iz vozila da bi upotrebio naoružanje.

Crna Gora trenutno raspolaže sa šest lakooklopnih vozila, koja je dobila kao donaciju od nemačke vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)