PROTEST PODRŽALI ČELNICI OPŠTINE: Ugostitelji iz Ulcinja traže otvaranje objekata

B.Dabić

26. 10. 2020. u 15:23

UGOSTITELjSKE objekte u Ulcinju treba otvoriti. Ukoliko Nacionalno kordinaciono telo ne donese odluku da se ugostiteljski objekti otvore danas, jer je zvanično broj inficiranih ispod 800 na 100.000 stanovnika, ugostitelji iz najjužnijeg crnogorskog primorskog grada će to uraditi samoincijativno pošto je ulcinjska ekonomija na “izdisaju”.

ПРОТЕСТ ПОДРЖАЛИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ: Угоститељи из Улциња траже отварање објеката

Foto: B. D.

Ovo je poručeno sa protesta ugostitelja Ulcinja koji je održan danas ispred zgrade opštine.

Ugostitelji poručuju da je ekonomska sitacija u Ulcinju jako teška i zahtevaju da im se omogući da rade

Predsednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić podržao je ugostitelje, vlasnike kafića i restorana ističući da ugostiteljske objekte u Ulcinju treba otvoriti što obrazlaže pored ostalog podatkom da na 100 hiljada stanovnika u ovom gradu broj inficiranih je 718.

-Kafane i restorane treba otvoriti već danas, poručio je predsednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić.

On je rekao da je broj inficiranih osoba u opštini Ulcinj opao i da iznosi ispod 800 na 100.000 stanovnika, te da nadležni organi treba da donesu odluku u skladu sa tim.

-Neko se iz Instituta za javno zdravlje oglušio na navedene podatke. Mora se ozbiljnije raditi i redovnije ažurirati podaci. Znamo da je korona uzela dosta mladih života, teško je porodicam koje su izbubile najrođenije, ali moramo da živimo, moramo da živimo sa virusom, i moramo da radimo poštujući mere NKT-a, distancu, i ostale preporuke. Epidemiološka situacija u Ulcinju je složena, ali život mora da ide dalje. Lokali nisu doprineli zarazi,kazao je Nrekić.

Čelnici opštine Ulcinj zameraju što nema ažuriranja podataka ozdravljenih u ovom gradu. Nrekić je apelovao na IJZ da danas inicira predlog NKT da se otvore ugostiteljski objekti u Ulcinju

Ugostitelje iz Ulcinja su podržale kolege iz drugih crnogorskih gradova- Budve, Nišića, Podgorice…

Iz Udruženja ugostitelja Ulcinja su kazali da oni traže samo da rade i da su dobili podršku od svojih kolega iz drugih gradova u Crnoj Gori.

Podsetimo, zbog složene epidemiološke situacije u Ulcinju su od 19.oktobra zavoreni svi ugostiteljski objekti, kao i škole.

Predstavnik ugostitelja ulcinja Alsan Lunji potvrđuje da je ekonomska situacija u Ulcoinju izuzetno teška nakon nezapamćeno loše letnje turističke sezone.

-Nije cilj da ugrozimo epidemiološku situaciju, znamo koje su preporuke i mere NKT-a i to se poštuje. Među nama nema inficiranih, i naš cilj je da radimo, da zaštitimo radna mesta, preduzetnike, mala i srednja preduzeća.Naši zahtevi su da radimo i koliko danas da nam se omogući da otvorimo ugostiteljske objekte jer je zvanično broj inficiranih ispod 800 na 100.000 stanovnika, kazao je lunji uz osvrt da sve vreme rade kladionice, marketi…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024