CENTAR za demokratsku tranziciju (CDT) zatražio je od najviših državnih zvaničnika i mandatara za sastav nove vlade, da se na predstojećem popisu stanovništva ne prikupljaju podaci o nacionalnoj, religijskoj pripadnosti, kao i o jeziku!

Komentari (4)

Miodrag iz Peći

22.10.2020. 09:56

I u BiH su pokušali da se u ime "Građanske BiH" ne upisuju nacija, jezik i veroispovest. Nisu uspeli. Bošnjački hegemonizam je ogolio svoje lice. U "Građanskoj državi CG" će se pokazati da najvećoj naciji, verskoj zajednici i jezičkom području nisu obezbeđena osnovna prava i da manjina od 20-tak % vlada većinom od skoro 50% stanovništva. U CG se moraju formirati ZSO sa izvršnim ovlašćenjima i Eksterotijalnost SPC i njenih metoha kako bi se zaštitilo srpsko nacionalnlno biće, jezik, kultura i veroispovest. Samo sa Zajednicom Srpskih Opština se može očuvati CG (pa i Kosovo * ) u sadašnjim granicama.

Sitar

22.10.2020. 13:20

Црна Гора ће бити српска држава онолико колико буде живело Срба у њој ,ни више ни мање од тога.И то нико више не може изменити.

Gojko

22.10.2020. 13:40

Jako zanimljiva dešavanja.Pa ne moraju i nacionalisti da se izjašnjavaju na popisu,mogu reći da su gradžanisti,a Srbi-složno u jedan glas.

Denis

22.10.2020. 14:22

Траже разумевање за расизам, шовинизам и историјски ревизионизам. Не могу да схвате да није средњи век, свет ће бити лепши кад њих не буде више једног дана.