SAM BIRAO SVOJE SAVETNIKE: Budući mandatar za sastav nove vlade okupio oko sebe perspektivne ljude

V. K.

29. 09. 2020. u 09:42

ZDRAVKO Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" i budući mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore sabrao je u svoj pobednički ekspertski tim ličnosti koje nisu eksploatisane u dosadašnjem političkom životu Crne Gore.

САМ БИРАО СВОЈЕ САВЕТНИКЕ: Будући мандатар за састав нове владе окупио око себе перспективне људе

Zdravko Krivokapić

Predvodi ih Srećko Crnogorac, filozof i politikolog, zatim prof. dr Miloš Vulanović, advokat Sandra Bulatović, Nikolina Babović, prof. dr Vladimir Božović (Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori), Boško Vukićević NVO "Sloboda narodu", dr Vuk Kadić (sin pokojnog Ranka Kadića, lidera Demokratske srpske stranke) i Milojko Spaić, stipendista japanske vlade koji se školovao u Japanu, Kini i Francuskoj.

Zanimljivo je da se Srećko Crnogorac upoznao sa Krivokapićem nedavno (u julu) na jednom okruglom stolu u Podgorici koji je organizovala NVO "Ne damo Crnu Goru", a bio je posvećen političkoj korupciji. Sve članove tima izabrao je profesor Krivokapić i svi su dali ogroman doprinos pobedi na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Srećko Crnogorac je rođen u Dubrovniku, a živeo je u Herceg Novom i Nikšiću, da bi ga potom putevi odveli u Beograd, Veliku Britaniju...

I dok se Zdravko Krivokapić, budući mandatar, sprema za početak razgovora sa političkim partijama koje čine okosnicu tri opozicione koalicije, odlazeća vlada Duška Markovića opet poziva Srpsku pravoslavnu crkvu da se bez odlaganja registruje!

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić kazao je da je u pripremi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti.

- Zbog tog zakona desetine hiljada građana su protestovale na ulicama sedam meseci. Programom zakonodavnih reformi, tu će na prvom mestu biti ukidanje takozvang Zakona o slobodi veroispovesti - kazao je Krivokapić za ruski "Nejezagaj".

RAVNOPRAVNOST

EPISKOP budimljansko-nikšićki Joanikije saopštio je da od nove vlasti u Crnoj Gori očekuje da povuče Zakon o slobodi veroispovesti.

- Od nove vlasti očekujemo da aktuelni zakon povuče i da se donese jedan savremeni zakon koji će ispoštovati Ustav Crne Gore, verske slobode i prava svih vernika, da će obezbediti ravnopravnost među svim verama - poručio je je vladika Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a