MARKO KOVAČEVIĆ " ZA BUDUĆNOST CRNE GORE": Odnose sa Srbijom treba poboljšavati, a ne kvariti

V.K.

25. 09. 2020. u 14:27

MARKO Kovačević, poslanik koalicije „Za budućnost Crne Gore“ rekao da su svi u predizbornoj kampanji obećali građanima da će sa svima u regionu, posebno sa Srbijom, imati najbolje moguće odnose.

МАРКО КОВАЧЕВИЋ  ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: Односе са Србијом треба побољшавати, а не кварити

Foto: Printskrin

- Koristim priliku da javnim putem, krajnje dobronamerno, zamolim ljude iz tima profesora Zdravka Krivokapića, da kroz svoje javne nastupe ne kvare odnos buduće vlasti u Crnoj Gori sa Srbijom. Ne koristi da se upuštamo u paušalne ocene o odnosima predsednika Srbije sa Milom Đukanovićem, za koje nisu izneseni jasni i konkretni dokazi. Dobro bi bilo da se makar koristi jednak aršin, da ako niko od savetnika profesora Krivokapića nije javno negativno komentarisao direktnu, javno vidljivu i nedvosmislenu podršku pred izbore Edija Rame, premijera Albanije, Milu Đukanoviću niti ih proglasio za dva kraka iste hobotnice, poštujući tako građane Crne Gore albanske nacionalnosti, da to onda ne radi ni kada je u pitanju predsednik Srbije. To nije u interesu najvećeg broja glasača naše koalicije koji su mahom Srbi i žele da odnosi sa Srbijom budu bolji nego za vreme Đukanovića. A da bi se ti odnosi poboljšali oni moraju biti ostvareni kroz dobru i relaksiranu komunikaciju sa najvažnijim državnim adresama u Srbiji, izjavio je Marko Kovačević, poslanik koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

On ističe da nije prirodno da posle izbora negativne komentare na račun predsednika Srbije iznose i Milo Đukanović i savetnici profesora Krivokapića i to u oba slučaja bez dokaza.

-To može da priliči ljudima koji bez obaveza prema državi i čitavom društvu u skladu sa svojim subjektivnim osećajem neobavezno komentarišu takve stvari u ličnim razgovorima ili preko društvenih mreža ali ne i onima koji žele da na ozbiljan način vode međunarodnu politiku Crne Gore u periodu pred nama. Neophodno je napraviti diskontinuitet od politike DPS-a da se kroz javne istupe prave iritacije na račun Srbije i onih koji je predstavljaju a sa kojima kao vlast na međunarodnom planu treba da bilateralno sarađujemo u budućnosti, na obostranu korist građana naše dve zemlje.

Ovo je samo dobronamerna sugestija, jer politiku krivice Srbije i svake vlasti u njoj za sve što se ovde dešava, a koju je vodio DPS, moramo poslati u prošlost zajedno sa tom partijom i njenim predsednikom. Ta politika u nekoj novoj našminkanijoj verziji, samo može da doprinese nastavku podela koje je napravio Milo Đukanović u Crnoj Gori. Svi zajedno imamo obavezu da to ne dozvolimo, poručuje Marko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona