GROM UDARIO U PORODIČNU KUĆU: Tehnika izgorela, pao plafon u spavaćoj sobi

B. Dabić

23. 09. 2020. u 15:24

U PORODIČNU kuću Milorada B. Radičevića u Zeti u noći između utorka i srede udario je grom, ali srećom niko od ukućana nije stradao. Naneta je velika materijalna šteta koja tek treba da se utvrdi.

ГРОМ УДАРИО У ПОРОДИЧНУ КУЋУ: Техника изгорела, пао плафон у спаваћој соби

Foto Depositphotos

Šta se desilo u utorak veče u selu Vukovci, u Zeti, za Novosti priča sin Miloš.

-To veče, u kući su bili moji roditelji i spremali se za spavanje. Jeste bilo nevreme, grmljavina, ali nisu ni slutili da će grom udariti u kuću. Dogodilo se. Grom je udario u kumin (dimnjak). Samo sreća ih je spasila da nisu povređeni. Majka, inače srčani bolesnik je preživela veli šok. Bila je to, kaže otac, jaka eksplozija. Iz utičnica se pojavio dim. Sva tehnika u kuhinji je izgorela, srećom reagovalo se pa se požar nije proširio, priča Miloš.

Kad je došao u kuću roditelja, ni sam nije verovao sopstvenim očima.

-U jednoj od spavaćih soba, plafon je pao u površini oko jednog metra. Pao je plafon iznad krevetca, ali i to je sreća da u sobi nije bilo nikoga. U drugoj sobi probijen zid. Ostali zidovi popucali, lusteri se otkačili. Crep polomljen, pao u dvoriše. Kuća izgleda kao da smo bili na prvoj borbenoj liniji te je objekat bio izložen granatiranju, kaže Miloš.

Foto: B. Dabić

Stručnjaci kažu da je najbolja zaštita od udara groma preventiva jer je reč o prirodnoj nepogodi od koje se ne možemo u potpunosti zaštiti, osim ako nismo u zatvorenom objektu. Slučaj iz sela Vukovci potvrđuje da je sreća jako važna jer u suprotnom posledice od udara groma mogu biti fatalne.

Foto: V. Dabić

Miloš kaže da je kontaktirao Elektro- distribuciju, ali su mu rekli da su oni odgovorni samo do stuba. Svakako će štetu prijaviti u opštini Golubovci.

Foto: V. Dabić

Inače, kuća Radičevića nije bila osigurana.

U osigiravajućim kućama Novosti saznaju da osiguranje od posledica požara pokriva i štetu nastalu udarom groma.

Foto: V. Dabić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024