PRITVOR OD 30 DANA DANILOVIĆU: Osumnjičen da je zapalio kuću Ranka Radulovića

M.D.

23. 09. 2020. u 10:57

DANKU Daniloviću (36) osumnjičenom za izazivanje opšte opasnosti odlukom sudije za istrage Osnovnog suda u Pljevljima određen je pritvor od 30 dana.

ПРИТВОР ОД 30 ДАНА ДАНИЛОВИЋУ: Осумњичен да је запалио кућу Ранка Радуловића

Foto: Policija CG

U odluci, se navodi da se sumnja da je Danilović 26. oktobra prošle godine oko 11 sati u pljevaljskom selu Srečanje, MZ Bukovica, požarom izazvao opasnost za imovinu koja je u vlasništvu Nikšićanina Ranka Radulovića čija vrednost prelazi iznos od 20.000 eura.

Navodi, se da se sumnja da je Danilović došao do porodične kuće oštećenog Radulovića i upotrebom fizičke sile, uz pomoć šrafcigera obio prozor na prizemnom delu kuće.

-Zatim isti otvorio i u unutrašnjost kuće prosuo 10 litara benzina koje je ponio sa sobom a nakon toga je zapalio papir i ubacio kroz prozor u unutrašnjost kuće i tom prilikom izazvao požar u kući, kojom prilikom je u potpunosti izgorelo potkrovlje objekta dimenzija 8 puta 8 metara, krov i krovna konstrukcija, a u prizemlj u pričinjena materijalna šteta nakon čega se udaljio sa lica mesta, čime bi izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti-navodi se u rešenju o pritvoru.

Daniloviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, a on je pred tužiocem priznao izvršenje dela za koje se tereti.

Pred tužiocem je naveo i da je zbog duga u iznosu od 1.200 eura koji je imao na ime kupovine kokaina i koji nije mogao da plati zapalio kuću oštećenog Radulovića.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Pljevlja 8. septembra uhapsili su Danilovića.

Iz policije su tada saopštili da je Danilović, kako se sumnja, i u aprilu prošle godine pokušao da podmetne požar na kući Radulovića.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je Danilović ova dela izvršio za određeni novčani iznos, a inspektori su utvrdili identitet osobe koja je naručila izvršenje tih dela.

Nikšićanin Ranko Radulović se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je formirao kriminalnu grupu. Ranko Radulović još 2002. godine izgradio pomenuti objekat, u pljevaljskoj Bukovici, koji je služio kao lovački dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024