OTKAZANI JESENJI ARANŽMANI: Oktobar i novembar neće popraviti poslovanje u Zdravstvenom centru u Igalu

V.V.

21. 09. 2020. u 14:55

SVI aranžmani ranije ugovoreni za oktobar i novembar u Mediteranskom zdravstvenom centru Instituta "Igalo" otkazani su.

ОТКАЗАНИ ЈЕСЕЊИ АРАНЖМАНИ: Октобар и новембар неће поправити пословање у Здравственом центру у Игалу

Foto V. V.

Objekat je zatvoren, a ponovo će otvoriti vrata u februaru naredne godine, kaže direktor marketinga Nikola Mračević. Stara zgrada Instituta ostaće otvorena do decembra za terapijske procedure, rehabilitaciju, sindikalne odmore, penzionere i pacijente iz Crne Gore.

- Drastičan je pad ostvarenog broja noćenja u odnosu na prošlu godinu. Tačnije ove godine realizovano je oko 70.000 noćenja u obe zgrade. Nadali smo se boljoj jeseni kao i svi hotelijeri, ali za goste sa zapadnih tržišta nije postojala mogućnost da se vrate u ovom periodu i sve je odloženo za sledeću godinu - objašnjava Mračević.

KARANTIN

U PRETHODNOM periodu u staroj zgradi Instituta bio je karantin, pa ovaj objekat i dalje ostaje u pripravnosti. U menadžmentu ove uspešne zdravstveno rehabilitacione ustanove evropskog glasa nadaju se da će poslovanjem, punim kapacitetima, već naredne godine nadoknaditi gubitak, koji je prouzrokovala pandemija.

S druge strane, ostali su na snazi svi ugovori sastranim partnerima iz Norveške i Holandije, a gosti iz ovih zemaljamogli bi sledeće godine da počnu dadolaze već u martu. Uz uslov da do tada posustane pandemija virusa korona.

- Naši dugododišnji partneri Holanđani, Norvežani, Danci, Nemci najavili su dolaske za narednu godinu.Kažu da jedva čekaju da dođu jer blagodeti koje ovde imaju tokom četiri sedmice, koliko im traje rehabilitacija, osećaju tokom cele godine - rekao je Mračević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna