BIG DžO JE OTAC NAJPOZNATIJEG ALBANCA U CRNOJ GORI: Abazović objavio tatin video iz kafane (VIDEO)

Novosti onlajn

12. 09. 2020. u 15:11

БИГ ЏО ЈЕ ОТАЦ НАЈПОЗНАТИЈЕГ АЛБАНЦА У ЦРНОЈ ГОРИ: Абазовић објавио татин видео из кафане (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

PRIVATAN život Dritana Abazovića, lidera građanske koalicije „Crno na bijelo“, gotovo da je prava misterija za crnogorsku i regionalnu javnost.

Poznato je da ima trojicu braće i sestru, a nedavno je na društvenim mrežama objavio stari video-snimak svog oca kako se veseli u kafani, otkrivši da ga zove „Big Džo“.

- Ulcinjski boemi i moj otac Big Džo - napisao je Dritan i dodao:

 - Lepa uspomena na neka zlatna vremena.

Dritan Abazović (35) je u žižu javnosti dospeo posle proglašenja rezultata izbora u Crnoj Gori pošto je njegova stranka viđena kao „jezičak na vagi“ za formiranje nove vlade.

Rođen je u Ulcinju u decembru 1985. godine, a u političkim vodama ovaj mladi Albanac više je od decenije.

Bio je jedan od osnivača političke partije Pozitivna Crna Gora 2012. godine, koja je tada osvojila sedam mandata, a Abazović je postao najmlađi član tog saziva Skupštine Crne Gore. Nakon podela u partiji, 2014. godine Abazović napušta Pozitivnu Crnu Goru i funkcioniše kao nezavisni poslanik do 2015, kada se priključuje novoosnovanoj URA.

Boraveći u poslaničkim klupama mnogima je zapao za oko kada ga je tadašnji premijer Milo Đukanović, prilikom prepirke o „milionskim kreditima koje su uzimale Đukanovićeve firme“, nazvao „bitangom“.

Abazović je uvek propagirao ideju multikulturalnosti koje se nije odrekao ni u kampanji. Upravo je tada i obrazložio zašto su ga svojevremeno nazivali „albanskim četnikom“.

Sestra i brat Dritana Abazovića su specijalisti medicine i žive u Beogradu, gde grade zavidne profesionalne karijere.

Abazović ima još dvojicu braće koji žive u Sarajevu.

Diplomirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, gde je četvorogodišnje studije završio za rekordne dve i po godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Gojko

12.09.2020. 16:11

U emisiji Neđelja u petak,Dritan je rekao da mu je rahmetli otac želeo da i on bude doktor-medicine,ali mu je delimično to ispunio jer je doktorirao politričke nauke ,takođe,u Sarajevu.

Veljko

12.09.2020. 18:49

U zadnjih nekoliko dana ga pratim i ako mu se moze verovati (ja mu verujem) onda mislim da je spas za region. Jedino takav covek moze da spasi region.