SDP: Aktuelna vlast ima 38 mandata i nijedan više

Novosti online

04. 09. 2020. u 12:27

СДП: Актуелна власт има 38 мандата и ниједан више

Foto: D. Milovanović

PREDSEDNIŠTVO SDP-a održalo je juče sednicu na kojoj je konstatovano da je ostvareni izborni rezultat partije na parlamentarnim izborima ispod očekivanja.

SDP je na parlamentarnim izborima održanim u nedelju osvojila dva mandata. Kažu da će njihovi mandati biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine.

-Predsedništvo SDP, sa sednice održane u proširenom sastavu, iskazuje zahvalnost svim građanima koji su glasali za listu „SDP – Jaka Crna Gora“ i time podržali ideju političkih promena na čistom građanskom, evropskom i državotvornom konceptu uređenja države. SDP čestita građanima koji su velikim odzivom na izborima obezbedili snažniji legitimitet izbornog procesa, koji nameće obavezu svim izbornim učesnicima da poštuju volju građana i s' tim u vezi doprinose stabilnosti Crne Gore u periodu koji je pred nama- navodi se u saopštenju ove partije.

Ocenjuju da je ostvareni izborni rezultat partije ispod očekivanja, ali i da je svaki od skoro 13 hiljada glasova datih SDP-u izraz otvorene i iskrene podrške našoj politici.

-Naša 2 mandata su rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog našeg člana i simpatizera, oni nisu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucena ili nečasnih radnji i zato ne dozvoljavamo bilo kome da svojata izborni rezultat SDP-a. Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više, a mandati SDP-a će, kao i uvek u ovih trideset godina našeg političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine. To neka bude jasno svim akterima na političkoj sceni jer je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvek sama birala svoj politički put a tako će biti i ubuduće, naravno rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore-saopšteno je iz ove partije.

Oštro osuđuju brojne incidente, nacional-šovinističke poruke i izlive mržnje, napade na pripadnike brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori , kao i antidržavnu ikonografiju koja je sastavni element postizbornih manifestacija i političkih okupljanja i poziva nadležne organe da takve radnje hitno procesuiraju, a vinovnike sankcionišu.

-Predsjedništvo SDP još jednom iskazuje svoju punu podršku ideji političkih promena koja će čuvati dostignute rezultate u važnim oblastima državne politike, beskompromisno se zalažući za Crnu Goru kao građansku i sekularnu zajednicu zasnovanu na najuzvišenijim vrednostima civilizovane, demokratske i antifašističke Evrope-zaključeno je u saopštenju.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)