POTPISALI ZAPISNIKE, A SADA VRŠE "UVIĐAJ": Nakon izbornog debakla DPS u Beranama traži uvid u izborni materijal

M. S.

02. 09. 2020. u 13:38

POSLE prave rezultatske katastrofe koju su pretrpeli u Beranama, na nedeljnim parlamentarnim izborima, iz OO DPS Berane, najvećeg gubitika izbora, zahtevali su od OIK uvid u izborni materijal, što im je i omogućeno.

ПОТПИСАЛИ ЗАПИСНИКЕ, А САДА ВРШЕ УВИЂАЈ: Након изборног дебакла ДПС у Беранама тражи увид у изборни материјал

Foto: D. Milovanović

Ovaj postupak izazvao je podsmeh u gradu, posebno kada se ima u vidu da su predstavnici DPS potpisali zapisnike na svih 56 biračkih mesta na teritoriji opštine!

Mnogi u gradu su se prisetili izbornih ''vratolomija'' ove partije, koja je posle poraza na lokalnim izborima 2018 godine zatražila ponavljanje izbora na pet biračkih mesta, što im je DIK, naravno i odobrila, ali posle gotovo mesec dana, vreme za koje DPS nije uspela da se ''pribere'' pa je jureći nedostajući mandat na ponovljenim mestima izubila još ubedljivije!

Inače, da izborima održanim 30 avgusta, nova državna vlast deklasirala je DPS i njene ''prirodne saveznike'' u Beranama.

Velika narodna koalicija "Za budućnost Crne Gore", i koalicije "Mir je naša nacija" i "Ura - Crno na bijelo" osvojile su ukupno 64,1% glasova, dok je DPS osvojio svega 28,83 odsto glasova onih koji su izašli na izbore, što je najubedljivji poraz ove parije u Crnoj Gori!

Tačnije, sama koalicija ''Za budućnost Crne Gore'' osvojila je 10.024 glasova, a DPS 5.275! Uz 1.486 glasova koalicije ''Mir je naša nacija'' i 235 koalicije ''Crno na bijelo'', buduća vlast u Crnoj Gori stigla je u Beranama do 11.745 glasova, a DPS uz glasove SDP (151), Bošnjačke stranke (479) i SD (613), ukupno 6.518 glasova, tako da je pa je prednost na kraju iznosila 5.210 glasova, što je još jedan politički šamar za Đukanoviča i njegovu partiju koji su u Beranaama za dve godine na raznim izborima poraženi četiri puta...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)