MILAN KNEŽEVIĆ UBEĐEN: Đukanović pada s vlasti, u to veruje i narod

Novosti online

30. 08. 2020. u 10:04

MILAN Knežević, lider Demokratske narodne partije i jedan od lidera crnogorske opozicije, poručuje da veruje da se predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću smeši odlazak s vlasti.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УБЕЂЕН: Ђукановић пада с власти, у то верује и народ

Foto: Novosti

Zato, kaže, Đukanović i vodi rat protiv Srpske pravoslavne crkve, ali i svih koji misle drugačije od njega.

Knežević kaže da ne samo da kao jedan jedan od predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore veruje da će Đukanović izgubiti vlast već veruje i narod.

- Posebno dojučerašnji glasači Demokratske partije socijalista (DPS), koji su odlučili da otkažu poverenje Milu i ovoga puta glasaju za opoziciju. Upravo svestan toga, Đukanović na svaki način pokušava da otvori front sa SPC, najavljujući progon i pogrome sveštenstva i svih građana koji ne misle kao on, što predstavlja matricu odlazećih južnoameričkih diktatora koji do poslednjeg minuta nisu bili svesni da im je narod okrenuo leđa.

* Kako gledate na konstantne napade Đukanovića na zvanični Beograd, SPC, ali i Moskvu, u kojima ih on optužuje da žele da unište tu državu?

- Đukanović iz izbornog ciklusa u izborni ciklus redovno traži spoljne i unutrašnje neprijatelje ne bi li mogao da koristi narativ braniča crnogorske nezavisnosti. Tokom prošlih izbora je optužio Rusiju i opoziciju da su spremale državni udar na dan parlamentarnih izbora i zahvaljivao se Srbiji što mu je pomogla da otkrije tu zaveru.

* Tada se zahvaljivao, a sada je potpuno obrnuta situacija. Šta je pravi razlog?

- Četiri godine kasnije spisak spoljnih neprijatelja je proširen i na njemu se nalaze Srbija, Rusija, SPC i dokazani unutrašnji neprijatelj - Demokratski front i Mitropolija crnogorsko-primorska. Ekonomska apokalipsa koja je zadesila Crnu Goru za vreme Đukanovićeve vladavine najbolje se može zamagliti lovom na spoljne i unutrašnje neprijatelje, jer on nije u stanju da ponudi nijedno socioekonomsko rešenje za izlazak države iz recesije.

* Prema poslednjim istraživanjima, opozicija je u prednosti u odnosu na vlast. Strahujete li pak da postoji opasnost od krađe izbora?

- Uradili smo i uradićemo sve da na dan izbora smanjimo svaku mogućnost prekrajanja izborne volje građana i zloupotrebe na izbornim mestima. Koalicija Za budućnost Crne Gore, zajedno sa ostalim opozicionim savezima koji izlaze na izbore, u ovom trenutku ima većinu u odnosu na DPS i zato nam je veoma važno da prebrojimo i sačuvamo svaki opozicioni glas pošto je izvesno da Đukanović sa dosadašnjim koalicionim partnerima nema parlamentarnu većinu. Svakako, svaku nepravilnost i pokušaje prekrajanja izborne volje građana naši predstavnici u biračkim odborima će uneti u zapisnik i o tome ćemo obavestiti i Državnu izbornu komisiju i Komisiju OEBS i crnogorsku javnost.

* Ukoliko uspete da odnesete pobedu, kako vidite novu vladu?

- Koalicija Za budućnost Crne Gore je spremna da nakon izbora ponudi i strankama manjinskih naroda, koje su dosad podržavale DPS, da budu deo postizborne koalicije kako bismo zajedno gradili građansku budućnost naše države, eliminišući podele i sve ono što je Milo Đukanović koristio kao model zavađanja i vladanja u ove tri decenije.

* Kako gledate na brojne tvrdnje koje je na račun Mila Đukanovića izneo njegov nekadašnji saradnik Svetozar Marović?

- Svetozar Marović je crna kutija Mila Đukanovića i DPS. Ukoliko se on odluči da saopšti javnosti sva nepočinstva u izbornim ciklusima, uključujući i referendum, ali i da razotkrije sve detalje pljačkaških privatizacija u Crnoj Gori, Đukanović neće ostati na vlasti nijedan sat. A sve ono što je Sveta do sada izjavio ne predstavlja nikakvu novost jer svi građani u Crnoj Gori znaju da Milo Đukanović upravlja crnogorskim pravosuđem i da uživa da se igra sa svojim žrtvama, ispijajući šampanjce s njima i jedući morske plodove, da bi ih ujutru poslao u zatvor.

(kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)