HRISTOS POBEĐUJE! Miodrag Daka Davidović, dobrotovor Srpske pravoslavne crkve za „Novosti“ o predstojećim izborima u Crnoj Gori

V.KADIĆ

26. 08. 2020. u 22:05

DOBROTVOR Srpske pravoslavne crkve Miodrag Daka Davidović bio je večeras deo još jedne veličanstvene protesne šetnje u rodnom Nikšiću, na kojoj je učešće uzelo na hiljade građana, starih i mladih, dece koji su iskazali otpore prema bezumnom aktu –Zakonu o slobodi veroispovesti.

ХРИСТОС ПОБЕЂУЈЕ! Миодраг Дака Давидовић, добротовор Српске православне цркве за „Новости“ о предстојећим изборима у Црној Гори

Foto: V.K.

Obradovali su se njegovi sugrađani kada su ugledali Davidovića na Trgu Šaka Petrovića, neki su uspeli da mu čvrsto stisnu ruku ili potapšu po ramenima, razmene sa njim koju reč.

Davidović je u Nikšić stigao kako bi ispoštovao poziv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

- Mitropolit je u svojim  poslednjim nastupima sve rekao. Mi ćemo sigurno odbraniti crkvu i siguran sam da će to ovaj narod znati da učini na dostojanstven način. Izbor je lak – za Hrista ili antihrista. Hristos pobeđuje, kazao je Davidović za „Novosti“.

On nije mogao da sakrije oduševljenje spektaklom koji su Nikšićani priredili na gradskim ulicama i trgovima.  

- Ovo je za mene nezaboravno veče. Srećan sam što moj grad večeras blista, a posebno mladi ljudi čija su lica bila ozarena i puna radosti. Čuvamo tvrdu veru pradedovsku,  pravoslavnu. Nikšić je grad Svetog Vasilija i nikoga ne treba da iznenađuje reakcija njegovih žitelja prema jednom naopakom, antihršćanskom i antipravoslavnom zakonu.  Sabrao se narod da kaže šta misli o tom svetogrđu. Narod je krenuo i ovo je jedna velika reka, velika lavina koja neće dopustiti da nam svetinje  otmu, i da od njih nastanu birtije ili buregdžinice. Zreo je ovaj nard dovoljno da neće pustiti da naša sveta saborna i apostolska crkva ne bude ono što je bila vekovima - kaže Davidović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije