GLASAĆE I "DUPLI" ALBANCI? Ko stoji iza velike prevare koja se očekuje na izborima u Crnoj Gori

V. KADIĆ

24. 08. 2020. u 11:45

NEMA reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova na učestale primedbe koalicije nazvane "Za budućnost Crne Gore", iako je opozicija juče objavila novi spisak osoba koje su nezakonito, dvaput upisane u biračke spiskove - ovde i na takozvanom Kosovu.

ГЛАСАЋЕ И ДУПЛИ АЛБАНЦИ? Ко стоји иза велике преваре која се очекује на изборима у Црној Гори

Foto V. Kadić

Štaviše, dosadašnji odgovori iz MUP - tvrde - potvrđuju da su baš oni pokrovitelji ovih krivičnih dela!

- Prilikom upoređivanja našeg i njihovog biračkog spiska, uočeno je najmanje 4.000 duplo upisanih - kaže član pomenute koalicije Koča Đurišić, precizirajući da među takvima ima i javnih funkcionera, odnosno političara čija imena će naknadno obelodaniti.

Zato poziva MUP Crne Gore - koji zna za ove slučajeve - da ove ljude odmah izbriše iz biračkog spiska Crne Gore, a od Tužilaštva traži da bez odlaganja proveri ove navode i pokrene postupke.

- Ukoliko se, pak, takve osobe pojave na biračkom mestu, tamo ih čekaju naši ljudi u odborima koji će postupati po zakonu i sprečiti ih da glasaju. Crna Gora je, voljom kriminalnog režima, ogrezla u bezakonju koje se ogleda i u ovakvim pojavama i to mora da se obustavi - saopštava koalicija pod nazivom "Za budućnost Crne Gore".

Uz podsećanje na to da niko - osim fantom birača kriminalne organizacije koja godinama krade izbornu volju stvarnih rezidenata Crne Gore - ne može da u isto vreme živi na dva mesta i ima dva prebivališta, poručuju i to da njihovi timovi svakodnevno rade na otkrivanju ovako upisanih birača koji su deo izbornih mahinacija DPS.

Privatna arhiva

 
OKO 54.000 "FANTOMA"

POLITIČKI analitičar Igor Damjanović kaže da rast biračkog spiska u Crnoj Gori - od 2006. do danas, za oko 54.000 imena - ostaje misterija.

- Radi se o akumuliranom rastu od 13.000 do 15.000 za svaki pojedinačni izborni ciklus! Posebno zabrinjava to što je u opštinama uz granicu sa Albanijom i takozvanom državom Kosovo broj registrovanik birača veći čak i od ukupnog broja stanovnika! U Plavu, tako, ima 37 odsto više birača nego što ima punoletnih žitelja, u Petnjici je to 35 odsto, u Gusinju 25, u Rožajama 20, u Ulcinju 18, u Tuzima 17... I, upravo u ovim opštinama DPS i koalicioni partneri redovno osvajaju više od 90 odsto glasova - zaključuje Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona