PREMINUO BRANKO KOSTIĆ: Napustio nas bivši član Predsedništva SFRJ i kandidat za predsednika Crne Gore

V. K.

20. 08. 2020. u 20:08

BRANKO Kostić, Bivši član Predsedništva SFRJ i bivši kandidat za predsednika Crne Gore Branko Kostić umro je danas u 81. godini života.

ПРЕМИНУО БРАНКО КОСТИЋ: Напустио нас бивши члан Председништва СФРЈ и кандидат за председника Црне Горе

Foto: Arhiva VN

Rođen je u Rvašima kod Cetinja, završio je Ekonomski fakultet u Beogradu, član SKJ od 1957.godine.

Bio je organizacioni sekretar fakultetskog komiteta i sekretar Univerzitetskog komiteta SKJ u Beogradu, član Centralnog komiteta SK Crne Gore od Četvrtog kongresa, član pa predsednik CK Saveza omladine Crne Gore od 1963, član i predsednik CK Saveza omladine Jugoslavije, član Izvršnog odbora SSRN Crne Gore, predsednik sekcije za društvene organizacije Republičke konferencije Crne Gore.

Kostić je obavljao funkciju predsjednika Predsedništva SR Crne Gore od 17. marta 1989. do 23. decembra 1990. i vršilac dužnosti predsednika Predsedništva SFRJ od 6. decembra 1991. do 15. juna 1992. godine, kada je funkcija ukinuta.

Bio je i 14. generalni sekretar Pokreta nesvrstanih od 6. decembra 1991. do 15. juna 1992. godine. Od 16. maja 1991. godine, bio je član Predsedništva SFRJ. U drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori 1993. godine Branko Kostić izgubio je od Momira Bulatovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)