PREDSEDNIK EVROPSKOG PARLAMENTA: Nećemo nadgledati izbore u Crnoj Gori

V.K.

nedelja, 09. 08. 2020. u 10:16

ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Нећемо надгледати изборе у Црној Гори

Foto Deposiphotos

PREDSEDNIK Evropskog parlamenta David Sasoli odgovorio je u julu predsedniku crnogorske skupštine Ivanu Brajoviću, da su zbog situacije sa korona virusom, misije EP u inostranstvu zabranjenje, uključujući i posmatračke misije za izbore.

To je za „Pobjedu“ kazao portparol Evropskog parlamenta upitan da li će delegacija EP posmatrati izbore u Crnoj Gori, zakazane za 30. avgust.


Iz kabineta Ivana Brajovića u julu je saopšteno da je ,“predsednik Evropskog parlamenta David Marija Sasoli, u komunikaciji sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, vezano za predstojeće parlamentarne izbore, istakao da je Grupa za podršku demokratiji i koordinaciju izbora Evropskog parlamenta na sastanku prošlog mjeseca potvrdila da je posmatranje izbora u Crnoj Gori prioritet“.


Izbore će pratiti posmatračka misija OEBS-a, koju će, kako su rekli njeni predstavnici, činiti Glavni tim od 11 eksperata iz osam država članica OEBS-a, kao i deset dugoročnih posmatarača koji će tokom ove sedmice biti raspoređeni u različitim regionima Crne Gore.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Boban50

10.08.2020. 12:41

NORMALNO DA NEĆE NADGLEDATI, JER ZNAJU DA SU IZBORI UNAPRED POKRADENI, ŠTO NJIMA U EVROPI ODGOVARA, DA IM NE ODGOVARA, ONI BI GA DAVNO PUSTILI NIZ VODU.