VRAPCE UBILA OLUJA, A NE 5G MREŽA: Za pomor ptica optužili tehnologiju koje još nema u Crnoj Gori

Tanjug

sreda, 05. 08. 2020. u 17:34

ВРАПЦЕ УБИЛА ОЛУЈА, А НЕ 5Г МРЕЖА: За помор птица оптужили технологију које још нема у Црној Гори

Foto: Printscreen

Stotine uginulih vrabaca koji su danas pronađeni u Podgorici nisu stradali od posledica zračenja 5G mreže, jer se prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju do kraja 2022. godine, saopštio je danas crnogorski Digitalni forenzički centar.

Centar je tako reagovao na komentare na portalima i društvenim mrežama u kojima se aludira da je 5G mreža kriva za smrt prica, prenosi RTCG.

"Na portalima se mogu pročitati komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da krijući postave 5G predajnike, i da se jutros već vide posledice, kao i da je narod tražio tu tehnologiju koja se nigde lakše neće instalirati nego u Crnoj Gori, jer niko ne zna šta je to", naveo je Centar.

Dodali su da je prema nalazu ornitologa Darka Saveljića do smrti ptica došlo zbog naglog pada temperature.

"Pošto su mladim vrapcima ovo prve padavine nakon izlaska iz gnezda, oni nisu očeličeni na ovakvu kišu sa padom temperature od više od 20 stepeni. Jak vetar imao je smrtonosni faktor rashlađivanja. Kiša je padala horizontalno. Sve to je uzrokovalo smrt na stotine njih", rekao je Saveljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Komentator

06.08.2020. 10:16

A zašto ovi koji tvrde da ih NIJE ubilo 5G zračenje ne uzmu te vrapce i ispitaju u laboratoriji taćan uzrok smrti? Tako bi uklonili sumnju. Plaše li se objavljivanja rezultata, ili je SZO zabranila i obdukcije vrabaca?