UHAPŠEN BARANIN: Objavio da će policija da izaziva sukobe i napade

B. D.

sreda, 05. 08. 2020. u 17:18

УХАПШЕН БАРАНИН: Објавио да ће полиција да изазива сукобе и нападе

Ilustracija Foto Depositphotos

NAKON što je na društvenoj mreži objavljeno da policija priprema izazivanje sukoba i napad na učesnike javnih okupljanja u pokretu, uhapšen je Baranin D.Ć. (28).

Iz Uprave policije tvrde da su navodi Baranina neistiniti, te da je on spornom objavom izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Podnet je i Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog toga što je na ovoj stranici D.Ć. postavljao sadržaje kojima je omalovažavao i grubo vređao policijske službenike.

-Barska policija je u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnela krivičnu prijavu protiv osobe za koju se sumnja da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda. Naime, identifikovan je D.Ć. (28) iz Bara kao administrator stranice na jednoj društvenoj mreži na kojoj je objavio lažnu vest da pripadnici Uprave policije pripremaju izazivanje sukoba i napad na učesnike javnih okupljanja u pokretu, što je apsolutna neistina. Na ovaj način je D.Ć. kako se sumnja, izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda i lišen je slobode - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

električar

05.08.2020. 20:00

Idi, bre, čoveče, u Srbiju gde je "diktatura", ali gde to što si rekao ne bi tangiralo nikog nimalo. Tamo nožeš da pričaš šta hoćeš o vlasti, policiji, sudstvu ... Imao bi masovnu podršku, ali ako misliš da bi iz vlasti neko reagovao, teško bi se prevario. Možda bi ti samo neko rekao "pusti budalu", a možda ni to ne bi dobio ...