SVE JAČI PRITISAK REŽIMA U CRNOJ GORI: Plaše se i lika Momira Bulatovića, hapse zbog murala

Veliša KADIĆ

02. 08. 2020. u 07:26

MURAL sa likom počivšeg Momira Bulatovića, nekadašnjeg predsednika Crne Gore, premijera SRJ i lidera Socijalističke narodne partije, nepoženjan je na fasadama, što su na svojoj koži osetili mladi SNP.

СВЕ ЈАЧИ ПРИТИСАК РЕЖИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Плаше се и лика Момира Булатовића, хапсе због мурала

Foto privatna arhiva

 Preksinoć je policija naredila da odmah zaustave crtanje murala i privela Vuka Jovanovića, jednog od najdarovitijih mladih crnogorskih glumaca, koji je, inače, predložen za nosioca liste SNP u Budvi.

- Želeli smo samo da odamo počast Momiru Bulatoviću, bez ikakve političke konotacije - kazali su mladi članovi SNP Budva.

Veliko ogorčenje zbog nastale situacije ne krije Vladimir Joković, lider Socijalističke narodne partije Crne Gore.

- Vidimo koliko po Crnoj Gori imamo murala sa likom Mila Đukanovića, i nikom ništa. Još nisam čuo da je neko uhapšen zato što je to radio. U ovom slučaju uhapšen je mlad čovek i priveden na saslušanje samo zato što je crtao lik nekadašnjeg predsednika i osnivača naše partije i prvog demokratski izabranog predsednika Crne Gore. Mislimo da je to nedopustivo - kaže za "Novosti" Joković.

"SVI ZAJEDNO" NA IZBORE

U SUSRET parlamentarnim izborima, koji su zakazani za 30. avgust, u javnosti je procurila informacija da su u petak uveče koaliciju dogovorili Narodni pokret, Demokratski front, SNP, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, pod imenom - "Svi zajedno". Nosilac liste biće profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić.

Iz ove partije ocenjuju da samo ljudi bez odgovornosti i trunke poštovanja za nekadašnjeg predsednika i rukovodioca Crne Gore mogu da urade ovako nešto.

- Mladi SNP Budva hteli su da ovim činom skrenu pažnju na lik i delo Momira Bulatovića, a budvanskoj policiji neka ovaj postupak služi na čast. SNP CG traži da budvanska policija uputi izvinjenje mladom glumcu koji je proslavio ime Budve i Crne Gore. Sloboda se ne može vezati - poručili su iz SNP.

Koliko je kult Mila Đukanovića usađen, govori mural sa njegovim likom koji je osvanuo u zaseoku Risji Do, u Dragovoljićima kod Nikšića, 15. februara, kao čestitka za njegov rođendan! Mural je osvanuo na kamenu smeštenom na 1.050 metara nadmorske visine, i zbog toga niko nije odgovarao!

Foto privatna arhiva

Vuk Jovanović prilikom privođenja

Tenzije u Crnoj Gori podigao je i poziv na informativni razgovor u policijskoj stanici protojereju Jovanu Plamencu, parohu barskom, zbog bogosluženja na Rumiji upriličenog na 15. godišnjicu obnove i osvećenja Crkve Svete Trojice. On je u svojstvu građanina dao izjavu policiji u Baru, navodeći da je zaposlen kao svešteno lice u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, u Crkvenoj opštini Bar. Podsetio je da je 31. jula, na 15. godišnjicu osveštenja rumijske crkve, služio litirugiju na koju su došli vernici.

- Neću da se bavim time koliko je bilo prisutnih vernika i drugim detaljima koje su snimili policijski službenici, i koji su objavljeni na internetu. Pre polaska na Rumiju, ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, saopštio sam vernicima da je potrebno da poštuju mere iz naredbe Ministarstva zdravlja Crne Gore. To sam napisao i na plakatu koji je izlepljen po Baru i objavljen na društvenim mrežama - izjavio je otac Jovan, a prenosi sajt Mitropolije crnogorsko- primorske.

Foto Mitropolija

Protojerej Jovan Plamenac

Poziv da da izjavu, u svojstvu građanina, povodom služenja liturgije na Rumiji, objašnjava protojerej Plamenac, duboko vređa njegovo ljudsko dostojanstvo:

- Tim pre što je to mera crnogorske policije koja je usmerena samo prema pravoslavnom narodu Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!