BIVŠI ODBORNIK DPS-A RADOŠ RAIČEVIĆ: Kroz Narodni pokret ću se boriti za spas Crne Gore

M.SEKULOVIĆ

29. 07. 2020. u 20:49

BIVŠI odbornik DPS-a u Beranama, Radoš Raičević, pristupio je Narodnom pokretu, poručujući da će se kroz njega boriti za čast i spas Crne Gore. On je minulog meseca javno napustio Demokratsku partiju socijalista i vrato odbornički mandat partiji.

БИВШИ ОДБОРНИК ДПС-А РАДОШ РАИЧЕВИЋ: Кроз Народни покрет ћу се борити за спас Црне Горе

M.S.

- Kao neko ko je bio član Demokratske partije socijalista od 2006 godine, i u potpunosti pripadao toj partiji, vođen programskim ciljevima partije, uz neka neslaganja sa političkim stavovima, koje kao pojedinac nisam mogao promeniti, a uveravan da je to za bolje moje i naše države i zbog približavanja i ulaska u Evropsku uniju, bio sam ponosan na partiju kojoj pripadam… Sve u nadi da ćemo jednog dana doći do otelotvorenja slogana „Da živimo bolje“, ističe u saopštenju Raičević, podsećaju da je svojevremeno bio i predsednik Saveta mladih DPS Berane, član Izvršnog odbora, član Opštinskog odbora u dva mandata,kao i odbornik iste partije u dva saziva Skupštine Opštine Berane. I sve to do 27. 12. 2019 godin

-Te, da kažemo večeri, i noći sa najvećom tminom, u mojoj glavi konfuzija… Šta se to dešava?! Kako? Što bi to neko uradio, i sl… Pitanja su se ređala kao sama od sebe.

Iskreno, nadao sam se da je sve to još jedna igra, još jedan markentig radi učvršćivanja – moram priznati već skoro 70 godina neoborive vlasti. Nadao sam se da će se tada moja partija vratiti razumu, te da će sa mojom, našom i Svetom Crkvom naći zajednički jezik. Ali… Moje želje nisu ispunjene… U mojoj glavi je lom… nevjerica… Nemoguće da partija pravi crkvu, pa makar to bila i ona koja je nikla iz semena boljševizma, a ova jeste. I onda… 4-ti januar 2020. godine… Stojeći ispred ikona krsne slave i Svetog Vasilija Ostroškoga čudotvorca, donosim odluku da se pridružim mojem narodu i vratim sebi… Tog dana litiju u Beranama je predvodio vladika Joanikije… I od te litije sam uvek uz svoj narod, a biću i dalje. U Srpskoj pravoslavnoj crkvi sam kršten, venčan i krstio svoje dete, mog Vasilija.

Kako?

Pa zar neko da me liši radosti Badnjeg dana, odlaska sa mojom porodicom i kumom u seču Badnjaka. Da ne osetim tu Božiju blagodat darovanu nam kroz blagoslov oca nešega Svetog Save. A njega optužuju da je okupator i mnogo tog što ne želim ni da napišem niti izustim…Ko to može da mi uskrati radosti nalagnja badnjaka, radosti pričešća prvog Božićnog dana u mom manastiru? Ko to posle vaskršnjeg posta treba da mi zabrani pričest? Da me liši da osveštam slavski kolač i da slavim krsnu slavu? Ko je taj koji mi oduzimajući Svetosavlje – nudi duhovnu pustoš koju ću kao zaostavštvina ostaviti deci? Jer, šta nam ostaje ako nam oduzmu, Badnji dan i krsnu slavu, slavski kolač, slavsko žito? Pa zar neko da mi uskrati opelo i parastos za pokojnu mi majku, da me liši utehe koju mi crkva daje? Sa Svetim Savom smo Božiji narod, a bez njega bezlična, egoizmom opijena masa! Zato se vodimo Svetosavljem… Jer da njega i oca mu kao Svetog Simeona nema, ne bi bilo ni Svetog Vasilija ni Svetog Petra Cetinjskog, a ni drugih nam svetih koji evo 800 godina hodeći Savinim putem, vinuše se u nebesa. Gospodo… svako bira svoj krst, a ja , kako to rekoh u obraćanju novinarima, spreman sam da ponesem svoj krst. Jer u slavu Boga i crkve Božije.. nijedan krst nije težak. U susret ovim izborima naš narod ima zbor… Nije ovo obična politička utakmica… Kako to rekoše naš Mitropolit i naš episkop Joanikije… Dogodio se narod!!! Opozicioni sudionici na političkoj sceni Crne Gore, kakva god da je, po mom skromnom sudu nemaju pravo prebrojavati mandate, pozicije i funkcije… jer šta će nam mandati ako izgubimo svetinje? Kod činjenice da narod traži odgovoran odnos prema onome što nam je sada najpretežnije, ja ću kroz Narodni pokret nastaviti da se borim za čast i spas Crne Gore, Njegoševe Crne Gore, za slobodu i prava svih nas koji iskreno volimo Crnu Goru – do pobede - poručio je Radoš Raičević u svom saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)