KOALICIJA DF I SNP Raketić: Siguran sam da ćemo zajedno, konačno, DPS poslati u opoziciju

M. SEKULOVIĆ

22. 07. 2020. u 07:10

GOTOVO da više nema dileme - Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), nastupiće u koaliciji na redovnim lokalnim izborima u Andrijevici, zakazanim za 30. avgust kada se održavaju i parlamentarni izbori u Crnoj Gori.

КОАЛИЦИЈА ДФ И СНП Ракетић: Сигуран сам да ћемо заједно, коначно, ДПС послати у опозицију

Foto M. Sekulović

- Ostalo je da SNP u roku od dva dana, kako su izjavili, verifikuje ono što smo se dogovorili "na lokalu" u Andrijevici - kaže predsednik Nove srpske demokratije u ovoj opštini i odbornik Vesko Raketić, koji ističe da bi logičan sled događaja bio da se ovoj koaliciji priključi i Demokratska Crna Gora. - Nema sumnje, ovo je dobra poruka biračima u Andrijevici, ali i celoj Crnoj Gori. Mislim da neće biti problema ni da se postigne dogovor o nosiocu zajedničke liste. Siguran sam da ćemo napraviti dobar izbor i konačno DPS, koja je došla na vlast političkom korupcijom, što je bio prvi takav slučaj u Crnoj Gori u istoriji višestranačkog sistema, poslati u opoziciju.

Nekada opozicioni BASTION

ANDRIJEVICA je dvadesetak godina od uvođenja višestranačja bila opozicioni bastion. Neosvojiva tvrđava kojom je vladala SNP. Međutim, pre devet godina, "političkom korupcijom", jedan odbornik PzP prešao je u tabor DPS i od tada je Đukanovićeva partija na vlasti. Poslednje lokalne izbore u Andrijevici, SNP je bojkotovao.

Foto M. Sekulović

Iz redova SNP "Novosti" saznaju da je koalicija sa DF gotova stvar i da se samo čeka da vrh stranke potvrdi odluku, koja će, kako stvari stoje, biti na snazi i na državnom nivou.

U Demokratskoj Crnoj Gori zasada se ne izjašnjavaju o nastupu na izborima u Andrijevici. Prema raspoloženju ljudi iz Opštinskog odbora Demokrata u ovoj opštini, oni ne bi imali ništa protiv toga da se priključe koaliciji DF-SNP, ali, znajući da Demokrate ne tvore predizborne koalicije, teško je zasada u to poverovati.
Njihovim samostalnim nastupom, znajući za prednosti Dontovog količnika, DPS bi kao aktuelna vlast, koja je samim tim u ozbiljnoj prednosti, kada se zna za izborne egzibicije u Crnoj Gori, ponovo imala šansu da se zadrži na vlasti... No, možda će aduti kojima mašu iz najavljene koalicije biti jači i od toga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!