ZA UBISTVO POLICAJCA: Memiću 20 godina zatvora!

M. Sekulović

20. 07. 2020. u 22:45

TEŠKO ubistvo policajca Irfana Kujovića (42), iz Bijelog Polja 22 jula 2015. dok je bio na službenom zadataku i kontrolisao saobraćaj, dobilo je epilog posle gotovo pet godina.

ЗА УБИСТВО ПОЛИЦАЈЦА: Мемићу 20 година затвора!

Foto: Arhiva VN

Naime, krivično veće Višeg suda u Bijelom Polju kojim je predsedavao sudija Dragan Mrdak, osudilo je na 20 godina zatvora državljanina Republike Srbije Enese Memića (36) iz Gojakovića, nedaleko od Brodareva Srpski, kome je odmah produžen pritvor, u kome se nalazi od ekstradicije iz BiH.

Prema navodima optužnice Višeg državnog tužilaštva u Bijelom pplju, kobne večeri omo 19.45 sati, Memić je odbio da se zaustavi na znak policajca i udario ga "golfom", a potom se ne zaustavljajući se, dao u beg. Nesrećni čovek, otac četvoro maloletne dece, ubrzo je preminuo od teških povreda. Odmah posle udesa počela je potera za Memićem u koju je bio uključen i helikopter policije i SAJ. Međutim, Memić je uspeo da sakrije automobil, koji je kasnije pronađen u jednoj provaliji, a potom kroz vrleti uspeo da se domogne BiH. Tamo je "pao" devetog decembra 2015, takođe posle odbijanja da na znak policije na Ilidži zaustavi vozilo. Posle potere, u slupanom "pasatu", policija je pronašla 15,5 kilograma skanka.

Posle odležane kazne, pravosudni organi BiH, izručili su Memića Crnoj Gori u decembru 2018 godine, gde je ubrzo počeo sudski proces protiv njega, na kome je tvrdio da nije počinio ubistvo policajaca tako što je kolima prešao na suprotnu stranu i pokosio policajca koji je pokušao da ga zaustavi...

Memić je i pre ubistva policajca imao posla sa crngorskim organima gonjenja. Zbog šverca marihuane koju je prenosio iz Albanine do Bijelog Polja pa potom u BiH, u januaru 2014. godine u Višem sudu u Podgorici osuđen je na godinu dana zatvora...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati