Prekršio meru kućne samoizolacije: Predsednika opštine Tivat policija sprovela u karantin

B. Dabić

06. 07. 2020. u 12:41

Predsednik opštine Tivat Siniša Kusovac sproveden je u karantin u Igalo, a po nalogu državnog tužioca, policija je podnela protiv njega krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Прекршио меру кућне самоизолације: Председника општине Тиват полиција спровела у карантин

Foto: Novosti arhiva

Kusovac je prekršio meru obavezne kućne samoizolacije tokom prvog dana vikenda.

Tivatskoj policiji je u subotu oko 18:00 časova prijavljeno da je Kusovac primećen u naselju Žukovica, čime je, kako navode u Upravi policije, prekršio samoizolaciju koja mu je određena rešenjem Zdravstveno-sanitarne inspekcije.

 

Sinoć oko 20 časova u Glavatičićima, u Donjem Grblju, gde je Kusovac boravio u samoizolaciji u jednoj od kuća koja zvanično nije negovo vlasništvo, pojavilo se policijsko i ambulantno vozilo.

 

Kako navode očeivici, policajci su pokucali na vrata i ubrzo potom izveli Kusovca, smestili ga u automobil i odvezli u karantin u Igalu.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je tivatskoj policiji u subotu oko 18 sati prijavljeno da je predsednik Opštine Tivat Siniša Kusovac primećen tokom dana u naselju Zukovica na području Grblja, na koji način je prekršio samoizolaciju koja mu je određena rešenjem zdravstveno – sanitarne inspekcije.

 

- Policija je sprovela provere i službene radnje o čemu su obavestili nadležnu zdravstveno – sanitarnu inspektorku i nadležnog državnog tužioca. Nakon prikupljenih obaveštenja državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Siniše Kusovca stiču elementi krivičnog dela. Siniša Kusovac se po rešenju sanitarnog inspektora sprovodi u karantin, navodi se u saopštenju UP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna