VESELIN VELJOVIĆ HITNO PREBAČEN U BOLNICU: Bivši direktor policije Crne Gore u teškom stanju

Tanjug

20. 05. 2024. u 22:00

BIVŠI direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović prevezen je u Klinički centar Crne Gore i njegovo zdravstveno stanje je ugroženo, rekao je za portal RTCG njegov advokat Mihailo Volkov.

ВЕСЕЛИН ВЕЉОВИЋ ХИТНО ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Бивши директор полиције Црне Горе у тешком стању

Foto Vlada CG

"Smešten je na KBC i njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo, na šta smo ukazivali prethodnih meseci", rekao je Volkov.

Veljović, koji je bio jedan od ključnih ljudi u sektoru bezbednosti u posljednje tri decenije i bliski saradnik bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, uhapšen je 24. jula prošle godine.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je prošle nedelje da je podgoričkom Višem sudu predalo optužnicu protiv 15 osoba, uključujući Veljovića, koji se tereti da je zloupotrebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta.

Optužnica je, osim protiv Veljovića, predata protiv još 14 osoba za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična dela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja, a u njoJ je predloženo da se Veljoviću i još dvojici uhapšenih produži pritvor.

Tokom karijere, deo partija i nevladinih organizacija optuživao je Veljovića za zloupotrebu položaja, bespogovornu političku lojalnost Đukanoviću, ali i za umešanost u sporne slučajeve prodaje državne imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA ROKVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNU MISIJU: Patike sa hodočašća prodate za pola miliona - evo koliko novca je do sada sakupljeno (FOTO)