ESKOBAR UZDIŽE SPAJIĆA: Reakcije u Crnoj Gori na stavove specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan

V.K.

18. 03. 2024. u 07:15

ZANEMELI su poslanici Demokratske partije socijalista i njihovih saveznika Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative, Demokratske unija Albanaca i GP URA nakon poruke specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

ЕСКОБАР УЗДИЖЕ СПАЈИЋА: Реакције у Црној Гори на ставове специјалног представника САД за Западни Балкан

Vlada CG

Amerikanac je ocenio da je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer  Milojko Spajić radi!

-Vlada je napravila ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema zapadu i članstvu u EU. Sad je navažiji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi - kategoričan je Eskobar.

Poslednji potresi u izvršnoj vlasti oko izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije jesu zaljuljali Spajićev kabinet, ali ga nisu ugrozili. Politikolog i politički analitičar Vladimir Pavićević smatra da je premijer Milojko Spajić konačno počeo da misli i da radi politički.

-Nakon razlaza sa Jakovom, Spajić je uticajniji nego što je bio pre Milatovićevog političkog udara na njega. Povodom izbora direktora Uprave policije postupio je u skladu sa autoritetima koji mu nalaže institucija premijera - poručio je Pavićević na duštvenoj mreži Iks. 

Saslušanje

ODBOR za bezbednost i odbranu odlučivaće u utorak o inicijativi za kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra policije Danila Šaranovića, povodom dešavanja na sednici Vlade na kojoj je imenovan v. d. direktora UP.

Pre formiranja Vlade parlamentarna većina potpisala je sporazum, kojim se partije, između ostalog, obavezuju da neće podržati akte koji mogu „narušiti koheziju društva ili izazvati nepotrebne tenzije“, da se spoljnopolitička orijentacija Vlade temelji na punoj posvećenosti i iintegracijama i ubrzanom procesu pristupanja EU, članstvu u NATO, i razvijanju prijateljske saradnje sa svim državama priznatim od strane Crne Gore. Srbi u ovoj državi sa nestrpljenjem čekaju da dođe do rekonstrukcije Vlade i da njihovi predstavnici u uđu u izvršnu vlast. Ukoliko do rekonstrukcije dođe, trebalo bi očekivati smenu ministra pravde Andreja Milovića, koga je Pokret Evropa isključio iz partije. Neizvesna je pozicija i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića (Demokrate) zbog mimoilaženja sa Spajićem oko izbora čelnika Uprave policije.

Rezolucija o zločinu Izraela

POSLANIK SD Nikola Zirojević najavio je da će danas predati u skupštinsku proceduru rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini, kojom se najoštrije osuđuje neselektivno bombardovanje civila u pojasu Gaze. On kaže da je rezolucija za samo 48 sati dobila podršku preko sedam hiljada potpisa.

Da nema krize vlasti uveren je potpredsednik Skupštine Crne Gore i generalni sekretar Pokrete Evropa sad Boris Pejović.

- Očekivali smo od naših koalicionih partnera da će poštovati premijera Milojka Spajića. U Vladi ne sede samo članovi PES-a već i drugih političkih partija. Svako pitanje koje je važno za Crnu Goru mora biti predmet kompromisa - kategoričan je Pejović. 

Sledeći poruke Eskobara, crnogorski šef diplomatije Filip Ivanović uveren je da će do kraja mandata ove Vlade Crna Gora završiti proces priključivanja Evropskoj uniji i postati nova članica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!