REŠENJEM SUDIJE ZA ISTREAGE VIŠEG SUDA: Pavićeviću i za još troje Barana ukinut pritvor

B. DABIĆ

11. 03. 2024. u 14:08

РЕШЕЊЕМ СУДИЈЕ ЗА ИСТРЕАГЕ ВИШЕГ СУДА: Павићевићу и за још троје Барана укинут притвор

FOTO: Privatna arhiva

Nakon dva i po meseca provedenih u pritvoru, za četvoro Barana sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša donela je danas rešenje kojim se ukida pritvor Đorđiju Pavićeviću, Nikoli Kovačeviću i za dvoje carinika: Ivanu Kovačević i Veljka Ðuričića. Danas je prestao zakonski osnov po kojem je 29.decembra određen pritvor.

Podsetimo, Pavićeviću je određen pritvor zbog opasnosti od mogućeg uticaja na svedoke i težine krivičnog đela, a ostalima zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Danas je saslušan poslednji svedok, predložen od Specijlanog državnog tužilaštva nakon čega je sudija donela rešenje o ukidanju pritvora za četvoro Barana. Oni će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Pavićeviću se, podsećamo, stavlja na teret da je organizovao kriminalnu organizaciju, Kovačeviću – članstvo u kriminalnoj organizaciji, produženo krivično delo falsifikovanje službene isprave i produženo krivično delo krijumčarenje putem pomaganja.

Carinici  se sumnjiče, takođe, za članstvo u kriminalnoj organizaciji, falsifikovanje službene isprave i produženo krivično delo krijumčarenje putem pomaganja.

Podsetimo, nakon pretresanja prostorija privrednog društva Playmaker DOO Bar, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšen je osnivač te firme Đorđije Pavićević, dva službenika Uprave prihoda i carina i jedan zaposleni u Pavićevićevoj firmi.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog odelenja, krajem decembra  uhapsili su Barane Đorđija Pavićevića, Nikolu Kovačevića i dvoje carinika  Ivanu Kovačević i Veljka Ðuričića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?