PODZEMNE VODE ZAUSTAVILE GRADNJU: Posle više decenija stanovi za sužbenike bezbednosnih institucija

V.V.

11. 02. 2024. u 13:37

Krajem prošle godine počela je izgradnja stanova za službenike bezbednosnih institucija u Herceg Novom, ali su radovi zaustavljeni. Zbog podzemnih voda projekat je morao biti značajno izmenjen.

ПОДЗЕМНЕ ВОДЕ ЗАУСТАВИЛЕ ГРАДЊУ: После више деценија станови за сужбенике безбедносних институција

Foto: RT HN

Sekretar za prostorno planiranje i izgradnju Vladislav Velaš informisao je da je konačno dogovoreno da posao bude nastavljen. Objasnio je da su se kod iskopa pojavile  podzemne vode, što je zahtevalo izmenu projekta.

- Kompletno je menjana temeljna ploča, rađeno je potpuno novo rešenje, koje je revidovano i dostavljeno 8. februara. Nastavićemo radove u ponedeljak (12. Februar) i mislim da nema razloga da se više zaustavljamo.

Velaš podseća da je reč o partnerskom projektu Opštine Herceg Novi i Sindikata bezbednosnih institucija, a izgradnjom stambeno- poslovnog objekta konačno će biti rešeno stambeno pitanje za 32 zaposlena službenika MUP-a i Agencije za nacionalnu bezbednost koji žive i rade u Herceg Novom.

Vlasnici  parcele su Opština Herceg Novi , 51 odsto a porodica Bulatović 49. Rok za izgradnju objekta u Prizrenskoj ulici u Igalu je dve godine, a vrednost  oko 3,4 miliona evra. Planiran je objekat mešovite namjene ukupne bruto građevinske površine oko 3,7 hiljada metara kvadratnih, sa garažom, prizemljem i dva sprata.  U zgradi će ukupno biti 53 stana.

Koliko je važan ovaj projekat možda najbolje ilustruje podatak da se prvi put nakon više decenija rešava stambeno pitanje pripadnicima bezbednosnih službi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVK GA JE OTELA 1998. GODINE: Svedočenje Nebojše o tome kako je preživeo 40 dana zatočeništva (VIDEO)