NASILJE ZBOG RAČUNA ZA VOŽNJU: Novljanin Andrej Marić spasio devojku od pobesnelog taksiste

V.V.

21. 12. 2023. u 16:27

Sve se dogodilo 15. decembra u Ofenbahu, u Nemačkoj, u kome Andrej Marić (28), Hercegnovljanin, živi već sedam godina i radi u obezbeđenju.

НАСИЉЕ ЗБОГ  РАЧУНА ЗА ВОЖЊУ: Новљанин Андреј Марић спасио девојку од побеснелог таксисте

Foto: RT HN

Devojku iz Srbije M.U (24) pobesneli taksista napao je sred noći tražeći da za vožnju plati šest, sedam evra više nego što je pokazivala aplikacija. M.U. (24) je napadnuta u petak, 15. decembra, oko jedan sat posle ponoći, a Andrej koga je vika i rasprava ispred zgrade, probudila iz sna, izašao je na balkon i video kako čovek agresivno vuče i čupa devojku i samo što je ne udari.

- Ona je  pokušavala da se iščupa i vikala je “upomoć” na engleskom, raspravljala se sa njim govoreći malo engleski malo nemački, jer očigledno nije znala jezik.U jednom trenutku je povikala na našem jeziku „beži od mene“ - priča Andrej.

-Kada sam čuo naš jezik viknuo sam „šta je bilo?“. Devojka mi je rekla da joj taksista traži šest ili sedam evra više nego što piše na aplikaciji. Vikao sam taksisti da je ostavi, ali se on oglušio pa sam se brzo obukao i sišao na ulicu. Rekao sam taksisti da  pusti devojku, ali je on i dalje vukao. Onda sam ja iščupao devojku iz njegovih ruku, njega uhvatio  “u polugu” i bacio ga na pod. Držao sam ga dok devojci nije rekao da može da ide. Zahvalila mi je i otišla - priča hrabri mladić i dodaje da se nije premišljao ni momenat da li da priskoči u pomoć, s obzirom da je u klubovima u kojima radi kao obezbeđenje navikao na nemile scene.

Taksista je na kraju dobio i tih nekoliko evra zbog kojih je izazvao incident i napao devojku.

- Jedan komšija mu je sa prozora bacio tri puta po dva evra i rekao „Evo ti šest evra, ajde beži“. Moguće je da se desila neka greška u aplikaciji, ali u tom slučaju  trebalo je  problem preko aplikacije i rešiti. Svakako nije način da zbog toga mladu devojku neko vuče po ulici i maltretira je - zaključio je Andrej.

On dodaje nije želeo medijsku pažnju ali mu je devojka zahvalila preko društvenih mreža pa je sve brzo dospelo do medija. U svakom slučaju, Andrejev postupak jeste vredan pohvale, jer je čin ljudske hrabrosti u vremenu sveprisutne otuđenosti, i na žalost sve prisutnijeg nasilja.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)