POPUSTILI TRI DANA PRE POPTUNE OBUSTAVE RADA: Povećanje plata zaposlenim za 20 odsto, generalni štrajk u Port of Adria se odlaže

B. DABIĆ

01. 12. 2023. u 17:13

TRI dana pre najavljene potpune obustave rada u preduzeću Port of Adria, postignut dogovor između menadžmenta privatizovanog dela luke Bar i Sindikata. Plate zaposlenim će od 1.decembra biti uvećane za 20 odsto.

ПОПУСТИЛИ ТРИ ДАНА ПРЕ ПОПТУНЕ ОБУСТАВЕ РАДА: Повећање плата запосленим за 20 одсто, генерални штрајк у Порт оф Адриа се одлаже

Port of Adria

Na štrajku upozorenja koji je održan u oktobru radnici su tražili uvećanje zarada za 40 odsto i dali rok menadžmentu do 30. novembra da poveća zarade, ili će u suprotnom od 4.decembra stupiti u generalni štrajk.

- Dogovoreno je da svakih tri meseca menadžment i Sinikati pregovaraju o sledećem povećanju  zarada zaposlenih zavisno od ekonomske situacije u Crnoj Gori - kazao je  predsednik Sindikalne organizacije PoA, Ratko Stanisavljević.

Podsetimo, juče su se oba  Sindikata PoA usaglasili i od ponedeljka, 4. decembra najavili potpunu obustava rada, koja bi trajala, kako su naveli,  dok poslodavac ne poveća plate zaposlenim.

Oko dve trećine zaposlenih, više od 170 radnika, su podržali generalni štrajk.

Na štrajku upozorenja koji je održan u oktobru Sindikati su tražili povećanje plata od 40 odsto.

Generalni štrajk  je bio najavljen za 4. Decembar, a 30. novembar krajnji rok koji su dali menadžmentu većinskog vlasnika preduzeća Global portsa da  zaposlenima povećaju zarade. Međutim, do danas menadžment nije udovoljio zahtevima radnika.

Foto: B.Dabić

 

Tri dana pred početak obustave rada ipak je popustio menadžment privatizovanog dela Luke Bar, preduzeća Port of Adria, čiji je večinski vlasnik turska korporacija Global ports. Mnogi  od 240 radnika PoA primali su  minimalac, 450 evra bez obzira na godine staža i stručnu spremu.

Radanici PoA su tražili i od premijera Milojka Spajića  da se uključi u pregovore i pomogne im u rešavanju njihovog egzitencijalnog pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!